3x mooie autoroutes rondom Tilburg

autoroutes

Volgend jaar krijgt Tilburg er een bijzondere snelfietsroute bij die eindigt in het centrum van de stad. Maar mocht je nu al een mooie route willen afleggen, dan kan dat ook gewoon met de auto! Lees hier drie tips voor prachtige routes in de omgeving.

Bijdrage van: 24 Webvertising

Maar eerst nog even over dat fietsen. Dat ze in Brabant kunnen fietsen, en hard ook, mag bekend zijn. Wielrennen is een populaire sport in het zuiden van ons land. Met name in West-Brabant heerst er een sterke wielercultuur. Het verhaal gaat zelfs dat volgend jaar de start van de Vuelta a España in West-Brabant gaat plaatsvinden. Het plan ligt er en daarin staat zelfs vermeld dat er een etappe komt met Breda als start- en finishplaats.

Fiets krijgt vrij baan

Daarmee moge duidelijk zijn dat de regio West-Brabant zeer actief is. Dat blijft echter niet bij wielrennen of bij alleen Breda. Ook Tilburg gaat hier snel in mee. De verbinding tussen beide steden gebeurt over niet al te lange tijd op een bijzondere manier per fiets. Hoe dan?

Door de fiets vrij baan te geven. In 2020 is er de snelfietsroute Gilze en Rijen. Dan ben je in 58 minuten van centrum Breda in het centrum van Tilburg (en andersom). Zonder file en zonder gedoe met parkeren. Het is een snelfietsroute, dus je kunt lekker doortrappen op het vlakke asfalt. En overal voorrang natuurlijk. Deze snelfietsroute is volgend jaar klaar.

Drie autoroutes

Tot die tijd zullen we het nog even met een omweg op de fiets moeten doen of we leggen de afstand in korte tijd met de auto af. Ook een aanrader want het gebied rond Tilburg is het bezoeken waard. Je zou er zelfs een huurauto voor organiseren, wat overigens prima kan via easyterra.nl. Kies voor gemak en huur een auto in Tilburg zelf. Dan rijd je direct gemakkelijk de stad uit. Waar naartoe? We tippen je met drie gebieden die echt de moeite waard zijn.

Route Gilze

Deze toer van 240 kilometer mag dan vooral bedoeld zijn voor scooters, deze is ook met de auto af te leggen. Tijdens Route Gilze verken en ervaar je een groot deel van de provincie Noord-Brabant. Je begint in Gilze, in de buurt van Tilburg. Hierna rijd je langs het mooie Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen waarna je uitkomt bij de Maas. Je zult deze rivier een tijdje volgen totdat je in de buurt van Nijmegen komt. Uiteindelijk brengt de route je langs Venray, Helmond en Best weer bij Gilze. Dit rondje is de moeite waard!

Parken route

Als jij een natuurliefhebber bent is de Parken Route zonder meer een aanrader. Het is een korte route van 95 kilometer die start in het centrum van Tilburg. Je volgt al rijdend de groene rand rond de stad. De route brengt je onder meer langs Gorp, Het Zand aan de Heikantse Beek en Dorst. Je eindigt rond het idyllische Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Hier zul je ook De Efteling zien, wat voor liefhebbers een perfect slot is van deze beeldschone route door al het groen dat de omgeving van Tilburg te bieden heeft.

West-Brabant

Een andere mooie rit brengt je door West-Brabant. Deze route is ongeveer 200 kilometer lang en begint in Boxtel, aan de oostkant van Tilburg. De route gaat door leuke en gezellige dorpjes, en ook door prachtige bossen en weiden. Qua steden zul je onder meer Oirschot, Roosendaal en Alphen ontdekken. Ook kom je in het Hollands Diep, waarna de weg wordt vervolgd via Drimmelen en Oosterhout. Deze route brengt je net als de andere twee bij het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Hierna zul je uiteindelijk terugkeren naar Boxtel, waar de toer ook begon. Een mooi rondje waarbij je West-Brabant op een leuke manier ervaart.