3x Tilburgse theaterstips in september: drugs in Tilburg, een iconisch toneelstuk en een filmconcert

tilburgse theatertips

Yesss, we mogen weer! Na de zomerstop is het in september weer tijd om naar Theaters Tilburg te gaan. Heb je meteen zin om te gaan en wil je niet te lang wachten voordat je mag? Mooi! We hebben namelijk drie opvallend leuke Tilburgse theatertips op een rijtje gezet. Ze zijn in september én er zijn nog kaartjes voor beschikbaar.

Wil je weten wat er in het nieuwe theaterseizoen 2019-2020 op de planken staat? Check dan ook een het volledige programma van Theaters Tilburg.

#1. De Achterkant van Tilburg

In deze spannende thrillerachtige theatervoorstelling van Het Zuidelijk Toneel word je meegenomen in de wereld van drugs. In De Achterkant van Tilburg gaat het over rokende schoorstenen, geldtransporten, afvalbergen en schimmige deals. In deze voorstelling kom je alles tegen: tieners die hun grenzen oprekken, mannen die het liefst zwijgen, een wijk met verschillende gezichten en een door spijt gepijnigde oude man.

  • Data: 6, 7, 8, 12, 13 (uitverkocht), 14 en 15 september 2019
  • Tijd: 20:15 uur
  • Tickets: vanaf €18,-

#2. Driving Miss Daisy

Deze voorstelling is het hartverwarmende verhaal van een bijzondere vriendschap tussen de oudere weduwe Miss Daisy en haar chauffeur. En dat gaat niet over rozen. Het verhaal speelt zich namelijk af in de jaren ’50 en ’60 in de Zuidelijke Staten van Amerika, dat geteisterd wordt door rassenrellen en de strijd om gelijke rechten. Driving Miss Daisy is een iconisch toneelstuk over trots, veranderende tijden en de kracht van vriendschap, met een cast om U tegen te zeggen.

  • Datum: zondag 22 september 2019
  • Tijd: 19:30 uur
  • Tickets: vanaf €22,-

#3. Filmconcert: Wad live door het Noordpool Orkest

Dit is een absoluut unieke ervaring: kijken naar een de film WAD, overleven op de grens van water en land, terwijl een 42-koppig Noordpool Orkest een concert geeft. De Nederlandse wadden worden gevangen in beeld en geluid: elk jaargetijde, zowel onder als boven.  De film behaalde de status van Gouden Film met inmiddels meer dan 120.000 bezoekers. Dirigent Reinout Douma bewerkte de muziek van de winnaar van de Boy Edgar Prijs Martin Fondse.

Tilburgse Theater Tips

Elke maand zet Tilburg.com een aantal Tilburgse theaterstips op een rijtje. Voorstellingen waar je voor dezelfde maand nog kaarten voor kunt krijgen en die zéker een bezoekje waard zijn. Pak je agenda erbij, bestel tickets en geniet! De complete agenda van Theaters Tilburg vind je overigens hier.