Poolcentrum 4 Friends ’trapt ALS de wereld uit’

ALS de wereld uittrappen

Poolcentrum 4 Friends bestaat dit jaar tien jaar. Een goed moment, dacht eigenaar Geoffrey Ibes, om iets terug te doen voor de maatschappij. Samen met collega Kirsten Bertens gaat hij daarom op 31 mei ‘ALS de wereld uittrappen’ tijdens Tour du ALS 2018.

Drie keer op één dag fietsen zij de Mont Ventoux op om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS. “Er zijn drie verschillende verharde hoofdwegen die je naar de top brengen,” vertelt Geoffrey. “Wij gaan alle drie de wegen omhoog fietsen. Malaucène, Bedoin en Sault zijn de plaatsen waar vandaan we starten.” De totale te fietsen afstand voor Geoffrey en Kirsten is maar liefst 184 km.

‘ALS de wereld uittrappen’

“Kirsten zet zichzelf al jaren in voor Stichting ALS, omdat haar vader helaas aan deze ziekte is overleden. Jaarlijks organiseert ze een grote fietstocht in en rond Tilburg en daarnaast doet ze elk jaar nog iets extra’s.” Toen Kirsten met het idee kwam om ALS mee de wereld uit te trappen op Mount Ventoux, hoefde Geoffrey niet lang na te denken. “Ik was direct enthousiast, maar wist ook niet zo goed waar ik aan begon.”

Inmiddels hebben ze hun team ‘4 Friends 4 ALS’ genoemd en kan iedereen op de hoogte blijven van de voorbereidingen via Facebook. Wil jij ook graag je steentje bijdragen? Zij kunnen het goed gebruiken! Dat kan via deze link.