40 (inter)nationale kunstenaars, workshops en pop-up horeca tijdens Biënnale Brabant

Biënnale Brabant 2019

In de maand november staat er weer een prachtig evenement op het programma in Tilburg, namelijk Biënnale Brabant 2019. Een kunstexpositie, georganiseerd door Van Loon Galleries, met als doel: het toegankelijk maken van kunst voor jong en oud. Het evenement vindt plaats van 8 tot en met 24 november in de Koepelhal en biedt, naast de expositie, ook veel side-events. 

‘Unieke kijk op de wereld’

De expositie zelf bestaat uit werken van veertig (inter)nationale kunstenaars. De kunststromingen waar zij zich in verdiepen zijn onder andere klassiek modern, expressief en figuratief. Dit kan uitgedrukt worden in schilderskunst, fotokunst, glaskunst of heel iets anders. Over het selecteren van de kunstenaars zegt Van Loon Galleries het volgende: “De grootste gemene deler van de kunstenaars die wij selecteren, is toch dat hun werk weerspiegelingen zijn van hun unieke kijk op de wereld van vandaag. De Biënnale is daarmee niet alleen een kunstevent, maar ook een podium voor hedendaagse ideeën, impressies en gevoelens.”

‘Wij willen de drempel wegnemen’

Dit jaar vindt alweer de vierde editie van Biënnale Brabant plaats. De drijfveer voor organisator Van Loon Galleries was destijds om de drempel die mensen ervaren bij het binnenstappen van een galerie, weg te nemen. “En hoe meer mensen de schoonheid van kunst ervaren, hoe mooier.” Wat dat betreft blijkt het evenement de afgelopen jaren een groot succes. Het Biënnale-publiek wordt steeds gevarieerder en tijdens de vorige editie (in Veghel) trok het kunstevenement al ruim 21.000 bezoekers.

Om het bezoeken van de Biënnale voor iedereen toegankelijk te maken, rekenen ze een entreeprijs van €12,-. Dit terwijl de kwaliteit, kwantiteit en variëteit aan kunst vrijwel hetzelfde is als die van veel gerenommeerde musea. Ook is het mogelijk om in gesprek te gaan met kunstenaars. Ze vertellen je graag over de totstandkoming van hun werken, de ideeën erachter en de werkwijze.

Diamanten, signeersessies en meer

Maar niet alleen de kunstwerken zorgen voor een bijzondere ervaring, de side-events van partners zoals Reuma Nederland, GASSAN Diamonds, Rabobank, Ruinart en Renova, zorgen voor een complete belevenis. Zo is het het eerste weekend van Biënnale Brabant 2019 het Gassanweekend, waarin GASSAN Diamonds haar collectie presenteert en workshops organiseert. Ook vindt er een signeersessie van artieste Wendy Buiter plaats, is er een live painting event, kun je de BMW M1 Art Car komen bewonderen en kun je bij de Biënnale brasserie terecht voor verschillende lunches, hapjes en drankjes.

Uiteraard is dat nog niet alles! Wil je meer lezen over het programma en de verschillende kunstenaars? Neem dan eens een kijkje op de website van Biënnale Brabant 2019. Hier kun je ook meteen tickets kopen.