5 mogelijke gevolgen van de quarantaine

Hoe komen we uit deze coronacrisis als het gaat om het dagelijkse leven. Als het gaat om elkaar begroeten, het openbaar vervoer en het werken op kantoor?

Bijdrage van: 24 Webvertising

De maatregelen worden losser, wij worden losser. Om je heen hoor je steeds vaker dat mensen rakelings langs elkaar heen fietsen, in de supermarkt ‘gewoon’ een karretje pakken en kinderen met hun schooltas in drommen tegelijk en dicht op elkaar in het park zitten. Om over sporters in steeds grotere groepen nog maar te zwijgen. Anderhalvemetermaatschappij? Ammehoela.

Hoe dat werkelijk op de lange termijn gaat uitpakken is niet te voorspellen. Een groot aantal mensen zal zich mogelijk aan de maatregelen blijven houden, anderen zullen het overdreven vinden of het gewoonweg ‘vergeten’.

De een werkt thuis, de ander op kantoor

Toch is er een aantal veranderingen in gang gezet die niet te ontkennen zijn. Zo zijn meer mensen thuis gaan werken uit noodzaak, maar blijven dat misschien wel doen. Drukbevolkte kantoren, dat kan eigenlijk niet meer. Er gaan al geluiden rond dat het verdelen van mensen in groepen die op kantoor zitten en thuiswerken, een goede optie is.

Niet op elkaar gepakt in een volle trein

Hutjemutje in het openbaar vervoer, wie durft dat nog? En zo niet, hoe moet dat dan geregeld worden? In ieder geval bestaat de mogelijkheid dat je nooit meer de rugzak van je medereiziger in je gezicht krijgt of rijen dik de trein in schuift. We kunnen het ons nu eigenlijk niet meer voorstellen.

Je raakt niets na elkaar aan

Met z’n allen zwetend in de sportschool? Gaan we niet meer doen. Wel met een aantal misschien maar niet meer ‘allemaal’. We houden afstand en raken geen toestel meer aan waar net een ander aan heeft gehangen. Wat denk jij?

Elkaar aanraken, hoe dan?

Drie zoenen bij het verwelkomen? Wie meent dat dat weer gemeengoed gaat worden, komt waarschijnlijk bedrogen uit. De knuffel dan? De hug? De omarming? Hoe gaan we daar in de toekomst mee om?

Alles desinfecteren

Misschien gaat het zelfs wel normaal worden dat je in je Burkely tas niet alleen je smartphone, sleutels en portemonnee hebt zitten, maar standaard een flesje desinfecterende vloeistof. Dan hebben het we nog niet eens over het mondkapje gehad.