Nieuws

coronaproof carnaval
Let op! Dit artikel is al 125 dagen oud en wellicht niet meer relevant

5 tips om dit jaar toch coronaproof carnaval te kunnen vieren!

Dit jaar helaas geen openbaar carnaval in Kruikenstad. En dat betekent dat de straten in de Tilburgse binnenstad leeg blijven. Toch is het mogelijk om thuis op kleine schaal carnaval te vieren. Want hoewel carnaval grootschalig niet mogelijk is, leeft dit prachtige volksfeest voor altijd voort in onze harten. Benieuwd naar tips om thuis toch te genieten van carnaval? Wij geven je tips. 

Maar voordat we dat doen, willen we je eerst een video laten zien:

En nu de tips.

#1: Kleed het thuis leuk aan

Het is natuurlijk niet verboden om het thuis lekker carnavalesk aan te kleden. Bijvoorbeeld met onze Kwèèker-vlaggenlijn. De lijn is inmiddels helaas uitverkocht. Heb je er een in huis? Hang deze dan samen met andere groen-oranje versieringen op.

Ook is het mogelijk om leuke prijzen te winnen als je het thuis gezellig aankleedt. Zo gaan Schrobbelèr en Lamme Frans op Kruikenjacht. Oftewel: zet een kruik in je vensterbank, kleed je vensterbank leuk aan en maak kans op prijzen.

#2: Zorg voor lekkere hapjes en drankjes in huis

Q-Kruikenbox

Dat je niet op de Korte Heuvel, Piusplein of in de Stadhuisstraat samen met duizenden andere Kruiken kunt proosten, wil niet zeggen dat je niet met je vriend, vriendin of huisgenoten kunt proosten op carnaval. Zorg dus dat je een lekker biertje en een kruik Schrobbelèr in huis hebt. Ook zijn er verschillende horecazaken die carnavalsboxen verkopen zodat het jou aan niets ontbreekt. We sommen er een een aantal op:

  • Kruikenbox van KraftBier: zelf gebrouwen bier, Schrobbelèr, worstenbroodjes van Theo Pastoor, versiersels, playlist
  • Q-Kruikenbox: bier van Gastrobar RIX, Scroppino van Jaxx Marina, Kruikje Blond van Stadsbrouwerij013 en een La Trappe Tripel of Dubbel met huisgemaakte gehaktballetjes van Karakter. Je kunt het aanvullen met borrelhapjes en veel meer
  • Worstenbroodjes en Schrobbelèr van Bakkerij Brood op Maat: zijn worstenbroodjes (waarmee de Tilburgse bakker Eric vorig jaar in de finale stond van de wedstrijd ‘lekkerste worstenbroodje van Brabant’) worden bij jou door de brievenbus geschoven.
  • Broodje Jantje bezorgt thuis: op carnavalszaterdag gaat Broodje Jantje thuisbezorgen. Ze hebben pakketjes samengesteld zodat jij thuis een Jantje Rood of Bruin kunt maken.

Ook is het mogelijk om alsnog een carnavalsborrel met je collega’s te organiseren. En dat helemaal coronaproof. Lees hierover meer in dit artikel. 

#3: Geniet van de carnavaleske activiteiten die wel doorgaan

Wandelen carnavalsweekend

Dat Kruiken creatief zijn, weten we als geen ander! En dus worden er nog genoeg (online) activiteiten georganiseerd die nog wel volgens de coronarichtlijnen door kunnen gaan. We zetten het voor je op een rijtje:

#4: Kijken naar ’t Opstoetje

Geen grote carnavalsoptocht dit jaar. Maar toch kun je dit jaar genieten van een carnavalsoptocht. ’t Opstoetje is namelijk de miniatuurversie van d’n Opstoet en die trok onlangs door ’t Ontdekstation. De beelden van ’t Opstoetje worden op 14 februari om 14:11 uur uitgezonden via Omroep Tilburg. Jong en oud hebben gewerkt aan mini-carnavalswagens. Uiteraard worden deze carnavalswagens ook door een jury beoordeeld.

#5: Combineer carnaval met Valentijnsdag

valentijnsdag tilburg tips

Carnaval valt dit jaar weer eens samen met Valentijnsdag. Dus dit jaar geen excuus dat je met je vrienden of vriendinnen moet carnavallen. Dit jaar kun je jouw schatje extra in het zonnetje zetten. Extra fijn: je kunt dit doen en ook nog eens de horeca steunen. Heel veel horecazaken hebben namelijk een fantastisch Valentijnsmenu voor thuis. Van high tea tot brunches en van maaltijdboxen tot uitgebreide diners.

Meer informatie

Missen wij leuke initiatieven die binnen de huidige maatregelen doorgang kunnen vinden? Laat het ons vooral weten door een mailtje te sturen naar info@tilburg.com.