5 tips tijdens de Social Innovation Week in Tilburg

Social Innovation Week

De European Social Innovation Week gaat maandag 19 september van start in de Tilburgse Spoorzone. Het idee van deze week is dat burgers, ondernemende mensen uit het bedrijfsleven, overheid, onderwijs en wetenschap nadenken en werken aan nieuwe samenwerkingen. 

Als jij bovenstaande leest dan denk je misschien ‘wat heeft dit met mij te maken’? Om je een beter beeld te geven van wat er toe doen is deze week, zetten we een aantal activiteiten die je volgens ons niet mag missen op een rijtje. Het volledige blokkenschema kun je bekijken op de website van deze week vol innovatie.

1. Zilver Holland zingt

Duizenden ouderen en mensen met dementie zingen op maandag 19 september om 15:30 uur in de Koepelhal van de Spoorzone samen uit volle borst tijdens Zilver Holland Zingt. 500 ouderen uit Tilburg komen tijdens de European Social Innovation Week bij elkaar om samen te zingen, ook sluiten er zo’n 60 zorgcentra uit heel Nederland aan via een livestream.

2. MediaLab Festival

Het MediaLab Festival is een digitale speeltuin: de nieuwste games, virtual reality installaties, 3D werelden, puzzelen, programmeren en spelen met de nieuwste apps en de leukste workshops om zelf aan de slag te gaan. Kinderen maken hier hun eigen Virtual Reality brillen en bouwen bouwen bijvoorbeeld eigenwijze robots.

Dit onderdeel is buitengewoon geschikt voor kinderen van de basisschool. De workshops Gamedesign en Knuffeldrones duren in totaal 3,5 uur. Hiervoor kun jij je los inschrijven voor de gehele klas met het aanmeldformulier. Het Medialab Festival is op dinsdag 20 september en woensdag 21 september te bezoeken in de Hall of Fame.

3. Hackaton

Tijdens Hack/Make/Learn hacketon vorm je een team met mensen vanuit verschillende achtergronden. Je opdracht is om met een vernieuwend te komen op gebied van technologie en innovatie. Deze kun je vervolgens ‘s avonds presenteren bij de What You See Is What You Geek borrel (vanaf 19:00 uur). Het team met het beste idee zal daarnaast de mogelijkheid krijgen om het daadwerkelijk uit te voeren tijdens een expositie die in maart 2017 plaatsvindt in de expositieruimte van Bibliotheek Tilburg Centrum. Op woensdag 21 september ben je welkom in de Kennismakerij om van 10:00 – 17:00 aan de slag te gaan met deze challenge.

4. Pop Up Cinema

Pop Up Cinema in Club Smederij: ‘Maak je stad’. Een mooie documentaire waarin zes projecten van ‘verschilmakers’ in Den Bosch worden geportretteerd: een weggeefwinkel, een moestuinakker, een boksschool, een catwalk voor nét even andere modellen en een verslavingsopvang. Mooie verhalen die laten zien hoe verschillen overbrugd worden door mensen die zelf in actie komen om hun stad mooier, socialer en duurzamer te maken. De verschilmakers en de filmmakers zijn aanwezig bij de voorstelling. Donderdag 22 september van 19:00 tot 21:30 uur in Club Smederij.

5. De Social Innovation Award

De Social Innovation Award wordt voor de zesde keer uitgereikt. Een jury (met een diverse samenstelling uit bedrijfsleven, overheid en onderwijs) zal de inzendingen beoordelen. De Social Innovation Award winnaar wordt op vrijdag 23 september 2016 om 15:30 uur in Hall of Fame Foyer bekendgemaakt. Naast de juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt.