50 jarig bestaan winterwandeltochten HartvanBrabant

De Tilburgse wandelsportvereniging Hart van Brabant organiseert op zondag 13 februari de 4e tocht  van de serie winterwandelingen. Het is voor de 50e maal dat de Tilburgse wandelsportvereniging Hart van Brabant deze serie wandeltochten organiseert.

Zondag 27 februari 2011 is de laatste wandeltocht -normaal is de laatste tocht altijd de 1e zondag van Maart, maar vanwege Carnaval gaat de orgainsatie een week naar voor! Men start vanaf café Boerke Mutsaers aan de Vijverlaan 2 in Tilburg voor afstanden van 5 –13 –  23 of 40 kilometer. Men is niet verplicht elke keer dezelfde afstand te lopen. De starttijd voor de 40 km. is 9.00uur. De overige afstanden kunnen starten vanaf  9.15 uur tot 11.00 uur.  Alle deelnemers dienen zich voor 17.00 uur af  hebben afgemeld.

Voor de deelnemers die  prijs stellen op een herinnering is er per tocht een speciaal voor deze tochten ontworpen vaantje. Op de routes van de 40 km. zijn 3 wagenrusten plus een café rust. De 13 en 23 km. routes zijn voorzien van een café rust. Het inschrijfgeld voor de 40 km. 3,00 euro zonder herinnering of  4,00 euro met herinnering Voor de overige afstanden 2,00 euro zonder herinnering en 3,00 met herinnering. Leden van wandelsportbonden genieten 0,50 eurocent korting.

De afstanden gaan per tocht een andere richting in van de omgeving van Tilburg en bevatten veelal de bosrijke omgeving. Alle afstanden  beginnen op 13 februari met de prachtige bossen van de Oude Warande en gaan dan via de bosrijke omgeving van het water pompstation tussen de Bredase weg en Gilzerbaan op weg naar Goirle/Riel.
De 13 km. heeft hier haar rustgelegenheid.
De 23 en 40 km gaan dan richting de Reghte hei, de 23 km. takt dan af naar Riel en heeft daar haar rustgelegenheid. De 40 km.takt oip de hei af en krijgt een prachtig parcours voorgeschoteld, door de bossen van Gorp en Rovert en gaat dan op weg naar Belgie waar de rust is bij het bekende radiostation PALOMA. Via het Riels Hoefke keert men terug naar de rand van de Blaak, waar alle afstanden weer bij elkaar komen.Het laatste stuk gaat via het bosrijke Vredelust en de Oude Warande terug naar Boerke Mutsaers 

Dat deze serie een hoog aanzien heeft bewijst de jaarlijkse terug keer van een 400 vaste lopers uit de gehele omgeving van Tilburg, maar ook landelijk heeft deze serie wandeltochten een grote bekendheid.

OOK het op dit moment razend populaire NORDICK WALKEN heeft bij Hart van Brabant een kans om te gaan genieten van de prachtig en bepijlde parcours rondom Tilburg.
Voor meer informatie 0416 362858 of via het e.mail adres: ad.leermakers@tele2.nl