500 voetballers strijden tijdens G-voetbalweekend

Dit weekend barst het spektakel los. Het G-voetbalweekend, 3 daags voetbalevent, wordt gehouden op het terrein van Amarant, aan de Bredaseweg 570 in Tilburg van vrijdag 6 t/m zondag 8 juni. Het strijdtoneel voor het 21e editie van het G-voetbalweekend. Dit grootste voetbalevent van Nederland voor mensen met én zonder beperking bestaat uit vijf verschillende toernooien. Ruim 500 voetballers uit binnen- en buitenland gaan met elkaar de strijd aan om die felbegeerde bekers.

Vijf toernooien
Het G-voetbalweekend telt vijf toernooien verdeeld over drie dagen:

– Vrijdag 6 juni      : 6e Tilburgse carnavals voetbaltoernooi (18.30-22.00 uur)
– Zaterdag 7 juni  : 12e Int. G-pupillen voetbaltoernooi (9.30-17.00 uur)
– Zaterdag 7 juni  : 13e Mix integratie voetbaltoernooi (17.00-22.00 uur)
– Zondag 8 juni     : 21e Drukkerij Groels G-voetbaltoernooi (9.30-17.00 uur)
– Zondag 8 juni     : 9e Wim Groels sr. voetbaltoernooi (9.30-17.00 uur)

De toegang bedraagt 2 euro per persoon.

Prominenten en teams
Dikdakkers, Johnny Purple, Michael Humble, Wesley, Ronald Mc Donald’s, Prins Joost den Irste, Rob Scheepers en Frans Donders (vader van Roy),  Wethouder Hans Kokke (Gemeente Tilburg), Johan Vlemmix, Rasta Ruud en de Oranje Generaal komen.

Vrijdag
Op vrijdag 6 juni trappen we af met diverse carnavalsverenigingen, zoals UKWA & friends, de Steunzolen, de Vattebieren, Ballefrutters, Lijfwacht de Prins, Knollevreters, Ginne Groat, de Kruistrappers, de Stuifnummers, Is de We, de Ijskonijntjes, de Kerkuilen, de Kappesientjes, de Taverneplekkers uit Tilburg en omstreken en de Sepneuten uit Delft. De aftrap van dit carnavalsvoetbaltoernooi zal verricht worden door Prins Joost den irste Hoogheid van kruikenstad 2013-2014. Deze avond zal mede opgevrolijkt worden door de Buskes, Muziekkapel 013, Feestorkest Fist, zanger Michael Humble en Johhny Purple.

Zaterdag
Zaterdag 7 juni zullen de Dikdakkers hun oranje hits ten gehore brengen en zal Michael Humble ook een optreden verzorgen. 250 kinderen met een beperking uit Nederland en België gaan strijden om de prijzen in het Rabobank stadion met 650 overdekte zitplaatsen. Winnaar van de zilveren narrenkap Rob Scheppers zal met zijn act als voetbalhooligan iedereen aan het lachen krijgen op zaterdagavond tijdens het MIX-integratie voetbaltoernooi met maar liefst 20 ploegen.

Voor het derde jaar is het Open NK Mascottes op zaterdag van 12.00-17.00 uur. Dit is een wedstrijd van minimaal 15 verschillende mascottes uit Nederland waaronder Tiger en Tigergirl (FC Utrecht), Dirkje (Dirk Kuyt Foundation), RIKCY (RKC Waalwijk), Billy Bever (Scorende jongens),  Dino (BEM Entertainment), PLUTZKE (PLUS Lutz), KINGO (Willem II), Dolly (Stichting Tess), Hoeffie (winkelcentrum Heyhoef), Stockey (KNHB), Bozzy (FC Den Bosch), Oranje Leeuw en Tippy (G-voetbalweekend). De jury met voorzitter Johan Vlemmix, Rasta Ruud en de Oranje Generaal beoordelen de mascottes op drie onderdelen: optreden met de artiesten, sfeer maken en een originele mascotterun van zo’n 300 meter. De winnaar mag zich ‘Beste Mascotte van Nederland 2014’ noemen.

Zondag
Zondag 8 juni staat vol met entertainment. Zanger Wesley zal om 13.00 uur als eerste optreden tussen de wedstrijden door, welke gespeeld worden door 32 teams. Tevens zal er de Wesley’s beste keeper bokaal worden gehouden, maar ook de RKC Waalwijk penaltybokaal. Wederom zal Michael Humble een optreden verzorgen en komt Frans Donders (vader van Roy) een wedstrijdje fluiten. Ronald Mc Donald’s zal ook een bezoek brengen aan het event.

Steunpunt Aangepast Sporten
Het Steunpunt Aangepast Sporten Midden Brabant organiseert samen met het G-voetbalevenement dit jaar de nevenactiviteiten tijdens het 12e Int. Pupillentoernooi op zaterdag 7 juni.

Naast de bekende voetbalspelletjes als penalty schieten, pannavoetbal en op de stropdasschieten kun je dit jaar ook handboogschieten, tafeltennissen, basketballen, meedoen aan taekwondo, meedansen op lekkere muziek of ontspannen springen op het luchtkussen. Tevens kunnen de bezoekers en deelnemers een airbrush tattoo laten zetten. Deze activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk en zijn leuk om uit te proberen. Op zondag zullen de volgende nevenactiviteiten aanwezig zijn: penalty schieten, pannavoetbal, op de stropdasschieten, springkussen en airbrush tattoo in het Mora kidsdorp.