5x Tilburgse eettentjes die je waarschijnlijk nog niet kent

tilburgse eettentjes

Dat Tilburg een heleboel te bieden heeft op gebied van eten en drinken, wist je misschien al wel. Dat er ook een aantal goed bewaarde geheimen zijn, misschien niet. Tilburgse eettentjes waarvan je misschien niet eens wist dat ze er zaten! Foodblogger Anne Travel Foodie zette haar vijf best bewaarde geheimen voor ons op een rijtje. Wij zijn benieuwd: ken jij ze al?

Foodfoto’s en tekst: Anne Travel Foodie

#1 Stoom013

stoom013

Laten we beginnen met mijn favoriete plek voor een kopje koffie in de ochtend: Stoom013. In deze treinwagon naast skatepark Hall of Fame kan je al vanaf half 9 ’s ochtends terecht. Ze hebben er heerlijke koffies (met verschillende soorten (plantaardige) melk), meerdere verse theeën en elke dag een ander taartje erbij. De taarten zijn overigens altijd huisgemaakt!

#2 Smeer ‘m

smeerem_

Ook in de Spoorzone en nog beter verstopt zit Smeer ‘m. Alhoewel de dames van Smeer ‘m veel catering doen, is het ook een hele leuke plek om even te gaan zitten voor een lekkere lunch. Ze hebben heerlijke broodjes bijvoorbeeld met carpaccio van rosbief met truffelmayonaise of met zongedroogde tomaten-hummus met avocado. Daarnaast hebben ze ook soepen, salades en verrassende tosti’s.

#3 Studio Tat

studiotat

Bij Studio Tat verwacht je waarschijnlijk geen lunchroom, het is namelijk een tattoo studio! In dit mooie oude herenhuis werken stoere dames om bij andere stoere dames mooie tattoos te zetten. Maar ook als je geen tatoeage wil laten zetten kan je bij Studio Tat terecht, en wel voor een lekkere lunch of een kop koffie. Ze hebben Turks brood met verschillend beleg, tosti’s en zoetigheden als muffins en cake.
Ze verkopen trouwens ook leuke shirts en truien die alleen bij Studio Tat verkrijgbaar zijn.

#4 Tarte Tatin

tarte_

Tarte Tatin is een kleinschalige patisserie van Joanneke die van thuisbakker naar professioneel patissier is gegaan. Je kan haar taarten en cakes bestellen voor bruiloften of andere feesten maar sinds kort kan je ook terecht in haar patisserie! Je kan er iets uitzoeken om mee te nemen voor thuis maar je kan er ook lekker gaan zitten met een kopje koffie of thee en daar van je taartje genieten. Het aanbod varieert dagelijks, maar denk bijvoorbeeld aan cheesecake, appeltaart, carrotcake, muffins, brownies, millionaires shortbread of lemon squares.

#5 Sooss

sooss_

Sooss voelt misschien niet meer als een geheim omdat je er wellicht al een paar keer langs bent gefietst. Door hun ligging aan het fietspad dwars door de Spoorzone is al menigeen voorbij dit ‘Sociaal Cafe’ gekomen. Maar omdat ik denk dat weinig mensen weten wat je er allemaal kan doen, is het toch een goed bewaard geheim! Van apenkooien tot massages en van yogales tot vitaliteitscheck: het kan allemaal bij Sooss. En wist je dat je er ook een verantwoorde maaltijd voor thuis op kan halen? Josjes Daily Meals regelt elke dag een vlees, vis en vega maaltijd die je op de fiets mee kan nemen!

Meer tips van Anne? Kijk eens naar haar 13x vega in 013 pagina!