5x hot spots om buitenshuis te studeren in Tilburg

studeerplekken

Het studiejaar is weer begonnen! Kom je om in het leerwerk en ben je het nu al beu om je papers, verslagen en dikke studieboeken vanuit je studentenkamertje te schrijven en te bestuderen? Dan hebben wij daar een oplossing voor! We hebben vijf fijne studeerplekken in Tilburg op een rijtje gezet voor je.

We hebben meteen even voor je uitgezocht hoe je er coronaproof kunt zitten, maar ook welke nieuwe regels de plekken hanteren. Zodat je veilig en gezond aan de slag kunt.

Studeerplekken:

#1. Buutvrij

Buutvrij wordt gezien als de huiskamer van Tilburg. Er is genoeg plek om rustig te studeren met een heerlijke kop koffie of een lekker gebakje. Achter in het café zit het klaslokaal, dit is een lichte binnentuin waar je de rust vindt midden in de stad. Daarachter hebben ze ook nog een industriële ruimte, wat vroeger de voormalige werkplaats van de fietsenwinkel was. Deze ruimte is helemaal omgebouwd tot een prachtige, rustige werkplaats. Reserveren is momenteel niet nodig voor deze ruimte.

Je kan dus lekker naar binnen wandelen en kijken of er een plekje voor je vrij is. Ze bieden ook ‘Buutvrij voor de hele pot’ aan. Met dit arrangement kun je voor €20,50 heerlijk onbeperkt theeleuten met lekkere broodjes, verse taartjes, fruit en verse sappen. Ideaal als je een lange studeersessie voor de boeg hebt! Daarom hoort Buutvrij zeker in de top vijf studeerspots.

 • Locatie: Stationstraat 49, 5038 EC Tilburg.
 • Openingstijden: ma – vr: 09:00 uur tot 16:30 uur za – zo: 10:00 – 16:30 uur.
 • Meer info: website.

#2. Mr Morris

Mr Morris zit pas sinds twee jaar in Tilburg, maar is de perfecte plek om lekker een koffietje of sapje te drinken terwijl je hard aan het studeren bent. De juice- en koffiebar heeft een heerlijke warme uitstraling. Boven hebben ze een lange tafel waar je lekker rustig voor je zelf kan werken, maar ook kan netwerken met andere mensen. Achterin kan je in de tuin gaan zitten en van het lekkere weer genieten. De vele planten zorgen voor een fijne en rustige sfeer. Het fijne aan Mr Morris is dat waar je ook gaat zitten je altijd goede WiFi hebt en dat is zeker niet onbelangrijk tijdens het studeren.

Reserveer je plekje als je lekker wilt studeren op de website.

 • Locatie: Nieuwlandstraat 58a, 5038 SP Tilburg.
 • Openingstijden: ma – zo: 09:00 – 17:00 uur.
 • Meer info: website.

#3. Lunchcafé Nieuwland

Lunchcafé Nieuwland is ook een fijne plek om midden in het centrum te studeren. Ze hebben plekjes waar je rustig alleen kan zitten, maar ook een grote tafel waar je met meerdere personen aan kunt werken. Super gezellig dus! Er hangt altijd een fijne sfeer en het personeel is ontzettend vriendelijk. De uitstraling van het café is rustig en chill, waardoor je lekker hard kunt doorwerken. Ook hebben ze een groot zonnig terras, waar een goede sfeer hangt. Alle gerechten zijn homemade dus naast je harde werk, kun je jezelf trakteren op een lekker gebakje of lunch.

Klinkt dit als muziek in je oren? Reserveer je plekje dan op de website.

 • Locatie: Nieuwlandstraat 66, 5038 SP Tilburg.
 • Openingstijden: ma – za: 09:30 uur – 17:30 uur, zondag: gesloten.
 • Meer info: website.

#4. Koffiebar & Koffiebranderij Locals

Thuiskomen is het gevoel dat Locals je meteen geeft zodra je binnen stapt. De naam Locals zegt het eigenlijk al, ze bieden lekkere lokale producten aan en werken samen met leveranciers uit de buurt. Er hangt een fijne sfeer en je kunt er rustig studeren met een lekker bakkie. Het interieur is gezellig en authentiek. Leuk om te weten is dat het interieur voort komt uit de mooie reizen die ze over de hele wereld hebben gemaakt. Er is genoeg ruimte voor je laptop en boeken, dus met dat studeren gaat het helemaal goed komen hier. Deze mag dan ook zeker niet ontbreken in onze top vijf studeer spots.

Wil je hier lekker studeren, reserveer dan even via de website een tafeltje.

 • Locatie: Heuvelstraat 128, 5038 AH Tilburg.
 • Openingstijden: ma – zo: 09:30 uur – 17:30 uur.
 • Meer info: website.

#5. LocHal

LocHal

De LocHal ken je misschien wel om het prijswinnende ontwerp. Het gebouw van de bibliotheek functioneert als huiskamer van de stad en biedt gigantisch veel werkplekken. Dit maakt het ideaal om te leren, examens voor te bereiden en af te spreken met je projectgroep. Vanwege de 1,5 meter maatregel is het aantal werkplekken nu wel beperkt. Er staat duidelijk aangegeven waar je wel en waar je niet kunt zitten. De werkplekken zijn gratis en reserveren is niet nodig. Wil je tijdens het leren even lunchen? Dan kan dat ook! De LocHal heeft een horecagelegenheid: het Stadscafé waar je voor een kleine prijs lekker kan eten/drinken.

Als je een plekje wilt in een van de stilteruimtes, kun je een dag van te voren reserveren door te bellen naar 013 46 48 500.

 • Locatie: Burgemeester Brokxlaan 1000, 5041 SG Tilburg.
 • Openingstijden: Ma t/m vrij: 08.00 – 22.00 uur Za: 09:00-17:00 uur Zo: 12:00-17:00 uur.
 • Website.