65-plussers uit Tilburg kunnen gratis kennismaken met de OPSTAPbus

opstapbus

Het Dr. Vaillantfonds stelt 125 cadeaubonnen van 20 euro beschikbaar om 65-plussers uit Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout kennis te laten maken met de OPSTAPbus. De OPSTAPbus is een mobiel ontmoetingspunt voor ouderen, bedoeld om eenzaamheid en isolement onder die doelgroep tegen te gaan.

De OPSTAPbus

De OPSTAPbus is een initiatief van ContourdeTwern. Zeven dagen per week bezorgt de OPSTAP-bus zelfstandig wonende 65-plussers een gezellig en ontspannen dagje uit, variërend van een bezoek aan het strand, theater, museum, tuincentrum, supermarkt of muziekvoorstelling. Deelnemers betalen een klein bedrag: daarvoor kunnen ze bijvoorbeeld een vergoeding vanuit de Meedoenregeling inzetten. Elke rit gaan er een chauffeur en een begeleider mee. Zij halen de deelnemers thuis op en begeleiden hen gedurende de dag. Een overzicht van de uitstapjes is te vinden op contourdetwern.nl/opstapbus.

Drempelvrees

Ger van Rosmalen, vrijwilliger bij de OPSTAPbus: “Het doel van de OPSTAPbus is om mensen uit hun sociale isolement te halen en hen een fijne dag te bezorgen. Zeven dagen per week staan onze chauffeurs en begeleiders klaar om deelnemers te ondersteunen, persoonlijke aandacht te geven en met elkaar in contact te brengen. De sfeer in de bus is enorm ontspannen en de dankbaarheid van de mensen is groot: je ziet ze genieten, ontspannen en contact maken; heel mooi om te zien. Met deze impuls van het Dr. Vaillantfonds willen we nog meer mensen gebruik laten maken van dit mooie initiatief. We merken soms dat er nog wat drempelvrees is bij mensen: met de cadeaubonnen hopen we die weg te nemen. Voor 20 euro kunnen we ze een heel mooi uitje geven.”

Cadeaubon aanvragen

Ken je iemand die je wilt aanmelden voor een cadeaubon van 20 euro of wil je de cadeaubon voor jezelf aanvragen? Neem dan contact op met Linda Drabbe via e-mailadres lindadrabbe@contourdetwern.nl. Mensen die in aanmerking komen voor de Meedoenregeling vanuit de gemeente, hebben voorrang bij de aanvraag.