6x favoriete Tilburgse lunchtentjes van Tilburg.com stagiaire Milou

Lunch om af te halen

Ben je op zoek naar fantastische plekken waar je broodjes, salades of yoghurtjes af kunt halen? In Tilburg hebben we er gelukkig genoeg! Onze stagiaire Milou vertelt jou alles over haar favoriete lunchtentjes.

“Mijn naam is Milou, ik ben 18 jaar en ik loop sinds september stage bij Tilburg.com. Net als het kantoor van Tilburg.com, ligt ook mijn school in het centrum van de stad, dus in de pauzes haal ik graag een broodje in de buurt. Mijn pauzes duren maar een half uurtje, dus uitgebreid lunchen zit er niet in. Gelukkig zijn er genoeg plekken in Tilburg waar je niet alleen fantastisch kan lunchen, maar waar je je eten ook gewoon kan afhalen. Ik vertel je over mijn favorieten!”

#1 Pims broodjeszaak aan de Besterdring

lunch om af te halen
Foto: Facebookpagina Pims Broodjeszaak

Sinds kort vind je Pims Broodjeszaak niet meer in de Juliana van Stolbergstraat, maar aan de Besterdring. Ze hebben fantastische luxe broodjes, bowls en ook de tomatensoep is meer dan de moeite waard. Naast broodjes hebben ze ook Aziatische noedels en Italiaanse noedels (pasta’s) onder de naam Yammie bij Pims.

  • Mijn favoriet: het broodje filet American met rucola.

#2 De Carpacciobar in de Koestraat

lunch om af te halen

De Carpacciobar in Tilburg is de allereerste carpacciobar in Nederland. Naast carpaccio van rundvlees hebben ze ook vis, groenten en zoete varianten. Je kan het daar opeten of meenemen naar huis (ze bezorgen ook). Je hebt keuze uit verschillende soorten carpaccio’s en je mag ook zelf kiezen of je het eet op een wrap, een broodje, in een salade of schotel.

  • Mijn favoriet: rundvlees carpaccio op een witte baguette.

#3 Kras2 in de Willem II-straat

lunch om af te halen
Foto: Dalí Brackenie

Belegde broodjes, versgebakken brownies, salades, jus d’orange, tomatensoep of een panini . Kras2 heeft het allemaal en het wordt ook nog eens iedere dag vers bereid! Je kunt de lunch daar opeten (momenteel beperkt plek in verband met de coronamaatregelen), maar ook meenemen. Heb heb je nou echt geen tijd of zin om het op te halen, dan bezorgen ze ook nog bij jou thuis of op je werk (alleen binnen de cityring).

  • Mijn favoriet: het broodje kip speciaal. Hierop zit kip, bacon en remoulade saus.

#4 Smeer ‘m in de Spoorzone

De meiden van Smeer ‘m hebben een fantastische lunchzaak in de spoorzone, wat om de hoek is van mijn school. Je kunt er genieten van een volledige lunch die je uiteraard ook mee kunt nemen. De keuze is enorm, maar als je nou echt geen keuze kan maken tussen al het lekkers, kan je ook een Kwartetje bestellen. Dan krijg je vier verschillende smaken beleg op een heerlijk desembrood en een soepje.

  • Mijn favoriet: broodje Prosciutto met mozzarella, tomaat, balsamico en pompoenpitten.

#5 SiS Luncherij aan het Textielplein

lunch om af te halen
Foto: Facebookpagina SiS Luncherij

SiS heeft een heel gevarieerd menu. Zo hebben ze er luxe broodjes, maar ook poké bowls, wraps en Oosterse gerechten. Fijn voor andere studenten: ze hebben vaak acties! Bijvoorbeeld een lunchdeal waarmee je twee broodjes, sandwiches of wraps + twee smoothies bestelt voor maar €15,- inclusief gratis bezorging!

  • Mijn favoriet: het broodje roomkaas, met tomaat sla en komkommer.

#6 Mr. Morris in de Nieuwlandstraat

lunch om af te halen

Mr. Morris is dé plek voor verse sapjes, gezonde ontbijtjes en verschillende (detox) sappen. Ze werken alleen maar met verse ingrediënten van hoge kwaliteit, veelal biologisch en fair trade. Ook hebben ze veel vegan snacks op het menu zoals vegan brownie, vegan bananenbrood, vegan salades.

  • Mijn favoriet: de toasti Italian bastard met buffelmozzarella, zongedroogde tomaat, gegrilde paprika en groene pesto.

Heb jij nog tips voor mij?

Dit waren mijn vijf van mijn favoriete lunchspots in de stad. Hebben jullie nog lekkere tips voor mij laat het me dan weten in de comments op social media!