Nieuws

opstoet
Let op! Dit artikel is al 529 dagen oud en wellicht niet meer relevant

7x leuke plekken om naar D’n Opstoet in Tilburg te kijken

Zondag is natuurlijk dé carnavalsdag in Kruikenstad. D’n Opstoet, oftewel de carnavalsoptocht van Tilburg, trekt dan door de binnenstad. Ruim honderdduizend Kruiken en Kruikinnen komen doorgaans op het evenement af. Maar wat zijn nu de leukste plekjes om naar d’n Opstoet te kijken? Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje. 

LET OP: de optocht gaat zondag 23 februari NIET door in verband met de verwachte storm. Lees hier meer.

Route Opstoet

Maar voordat we de leukste plekjes aangeven. Vertellen we je even hoe D’n Opstoet dit jaar door de stad trekt.

Vanaf de Piushaven trekt de carnavalsoptocht met haar vele praalwagens vanaf 12:30 uur door de stad. De tocht trekt langs de St. Josephstraat, Korte Heuvel, Heuvelring, Piusplein, Paleisring, Schouwburgring en gaat dan de Oude Markt op.

Vanaf dat moment gaat de wijziging ten opzichte van vorig jaar in. D’n Opstoet slaat namelijk af richting het Radiopleintje om vanuit daar via de Nieuwlandstraat en Stationstraat richting de Spoorlaan te gaan. Zoals je gewend bent stopt d’n Opstoet op de Heuvelring en vindt de prijsuitreiking om 17:00 uur plaats op d’n Heuvel.

Leukste plekjes

Maar wat zijn nou de tofste plekjes om naar D’n Opstoet te kijken? Wij zetten ze voor je op een rijtje op basis van plekken waar de carnavalsoptocht chronologisch passeert.

#1: St. Josephstraat

De St. Josephstraat is één van de leukste plekken om naar D’n Opstoet te kijken. En zeker het gedeelte richting de Korte Heuvel is goed toeven. Daar organiseert CV D’r Neffe namelijk al een aantal jaar een gigantisch feest wat je niet mag missen.

#2: Korte Heuvel

Heeft eigenlijk geen uitleg nodig toch? De Korte Heuvel is bij ieder groot evenement the place to be in Tilly!

#3: Paleisring

Op de Paleisring staat ook dit jaar weer het Defilé van de Prins op het programma. De cafés aan de Paleisring hebben alles uit de kast getrokken om er weer een groot feest van te maken. Met dj’s, feestelijkheden en nog veel meer. Tijdens en na D’n Opstoet organiseert de horeca aan de Paleisring ook een Defiléfeest.

#4: Herdenknaald

Bij de Herdenknaald ter hoogte van de Stadhuisstraat organiseren Willem II supporters ook dit jaar weer het Rood-Wit-Blauwe Straatfeest tijdens D’n Opstoet. Ben jij Willem II supporter? Dan is dit de plek om carnaval te vieren op zondag.

#5: Radiopleintje

Het Radiopleintje is top voor de echte Opstoetliefhebber. Twee moeilijke draaien voor grote Praolwaoges, veel méénse en altijd feest.

#6: Nieuwlandstraat

De Nieuwlandstraat is niet alleen een van de mooiste straten van Tilburg, het is ook nog eens kneiter gezellig tijdens d’n Opstoet.

#7: De Vijfsprong

Op de Vijfsprong is het feest tijdens d’n Opstoet. Volop drukte, gezelligheid en muziek.

Extra tip: na de Nieuwlandstraat trekt d’n Opstoet via de Stationstraat richting de Spoorlaan en Heuvelring. Hier heb je doorgaans wat meer ruimte om te staan. Ben je met kinderen of hou je niet van hele drukke plekken maar wil je toch naar d’n Opstoet kijken. Dan kun je het beste hier ergens een plekje zoeken.

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties en gekste foto’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg

Reageer op dit bericht