Nieuws

oktoberfest tilburg
Let op! Dit artikel is al 971 dagen oud en wellicht niet meer relevant

7 dingen die je moet weten als je Oktoberfest Tilburg bezoekt

Al acht jaar een begrip in onze mooie stad: Oktoberfest Tilburg. Op vrijdag 5 oktober en zaterdag 6 oktober gaan we weer proosten, meezingen met Duitse Schlagers, worst eten en krijgen we weer spierpijn in onze polsen door de literpullen die we de hele avond vasthouden. Ben jij nog nooit op Oktoberfest Tilburg geweest? Lees dan hier zeven dingen die je écht moet weten.

Foto header: Corné Hannink

#1: Trek je Lederhosen of Dirndl aan

Oktoberfest, Bas Haans Fotografie.

Ga jij naar Oktoberfest Tilburg? Trek dan een Lederhosen aan als je een man bent en een Dirndl als je een vrouw bent. Eigenlijk geldt voor het Oktoberfest hetzelfde als voor carnaval: verkleed gaan is een must. Bij de Lederhose hoort traditiegetrouw ook een Beiers hoedje: de Tirolerhute. Nog geen goede outfit? Check deze website.

#2: Vrijgezellen mannen en vrouwen opgelet!

Oktoberfest, Bas Haans Fotografie.

Wist je dat bij de vrouwen de manier waarop ze de taillestrik van de Dirndl dragen iets zegt over de relatiestatus? Bij dezen. Als een vrouw de taillestrik rechts draagt (voor de kijkers links), is ze bezet. Draagt ze de strik links, dan is ze vrijgezel.

#3: Pullen

060917_oktoberfest_clearfotografie_177

Tijdens het Oktoberfest drink je natuurlijk bier. Je hebt de keuze uit pilsener en witbier. Natuurlijk is het ook mogelijk om wijn, mixdrank of frisdrank te drinken. Maar let op: ook dat wordt in pullen geserveerd. Vergeet je wijnglas of longdrink: ook je wijn of baco wordt tijdens Oktoberfest Tilburg vanaf een halve liter geserveerd.

#4: Op tijd beginnen

060917_oktoberfest_clearfotografie_031

De deuren gaan op vrijdag om 18:00 uur open en op zaterdag om 17:00 uur. Zorg dat je op tijd bent en meld je met je gezelschap bij een Heidi. Zij brengt je naar je tafel en neemt de bestellingen op. Op het begin van de avond is het de bedoeling dat iedereen zittend zijn pullen bier drinkt. Wanneer de artiesten op het podium ‘Ein Prosit’ inzetten, is het toegestaan om te gaan staan en het glas te heffen. Je zult waarschijnlijk merken dat de avond naar mate de tijd vordert steeds losser wordt.

#5: Beierse lekkernijen

Oktoberfest zaterdag Jeroen Vos Fotograaf

Bij het Oktoberfest hoort natuurlijk een goede bodem. Tijdens Oktoberfest Tilburg kun je genieten de lekkerste specialiteiten uit de Duitse keuken. Van braadworsten tot curryworsten tot compleet gevulde vleesplanken: het is te verkrijgen.

#6: Op de foto

060917_oktoberfest_clearfotografie_043

Een bezoek aan Oktoberfest Tilburg wordt er sowieso eentje om niet te vergeten. En mocht je een hoop fragmenten van de avond wel zijn vergeten, heb jij eventjes geluk. Wij sturen namelijk op beide dagen fotografen op dit gigantische festijn af. Een dag later kun je de foto’s terugvinden op onze website. Benieuwd naar de foto’s van eerdere edities? Bekijk ze hier.

#7: Een tafel voor acht personen winnen

060917_oktoberfest_clearfotografie_080

Extra leuk: wij mogen van de organisatie een tafel voor acht personen op vrijdagavond 5 oktober weggeven. Wil jij kans maken? Vul dan eventjes de prijsvraag op onze website in. De winnaar krijgt de week voorafgaand aan het Oktoberfest per mail bericht.

Meer informatie over Oktoberfest Tilburg

Oftewel: als je al het bovenstaande leest, weet je dat het Oktoberfest in de Koepelhal een festijn is dat je niet mag missen. Schaf daarom snel je kaarten aan. Voorgaande edities raakten compleet uitverkocht en de verwachting is dat dit ook dit jaar niet heel lang gaat duren. Auf wiedersehen in de Koepelhal!

Reageer op dit bericht