7 redenen waarom je in de herfstvakantie zéker naar Festival Circolo moet gaan

Festival Circolo

Acrobatiek, theater en spektakel. Het spannendste festival van het jaar staat weer voor de deur: Festival Circolo! Van 16 tot en met 20 oktober 2019 toont dit festival je het circus van de toekomst. De acrobaten vliegen je om de oren terwijl jij op het puntje van je theaterstoel zit. Wij zetten zeven redenen op een rij waarom je dit festival absoluut niet mag missen.

Wil jij alvast alle voorstellingen van Festival Circolo bekijken? Of wil je meteen kaartjes reserveren? Neem dan een kijkje op de website.

#1 Circolo is voor iedereen

Voor ieder wat wils op Festival Circolo, zo zijn er speciale kindershows maar ook experimentele voorstellingen, gekke stunts en hilarische taferelen.  Een ding hebben ze allemaal: je zit bij elke show op het puntje van je stoel.

#2 Heerlijk avondje uit tijdens de herfstvakantie

De dagen worden korter, de truien worden dikker. Festival Circolo is een ideale activiteit voor de herfst. Lekker naar binnen met z’n allen en comfortabel vanuit je theaterstoel genieten van allerlei spektakel.

#3 Top van de internationale circuswereld

Bij Festival Circolo hebben ze niet de plaatselijke clown opgebeld.. Nee, weer weet het festival grote namen uit het circuit naar Tilburg te halen. Zo hebben ze de Nederlandse primeur van spektakel L’Absolu, Frans collectief Projet.PDF en innovators Lapso Cirk met leden uit Spanje en Italië.

#4 Talent van de Tilburgse circusopleiding

Talent van de circusopleiding in Tilburg mag natuurlijk niet ontbreken. Vier collectieven op Festival Circolo zijn afkomstig van deze opleiding en alle vier zijn ze ongelofelijk getalenteerd. Tip: met het Circolo Bundelticket kun je drie van deze collectieven voor een klein prijsje aanschouwen.

#5 Portés de Femmes

Een van de publiekstrekkers dit jaar is het explosieve Portés de Femmes. 17 acrobaten vormen één geheel en zetten de zaal op hun kop. We kunnen niet teveel verklappen maar dat het sensationeel wordt, is zeker.

#6 L’Absolu

Deze voorstelling wordt gespeeld in een silo van 13 meter hoog die verrijst op het plein voor Theaters Tilburg. Als bezoeker zit je middenin die silo. L’ Absolu is de absolute circussensatie van dit moment en lijkt tegelijkertijd helemaal niet op circus.

#7 uɾız uɐʌ uǝʌoqǝʇsɹǝpuo ɹǝ ʇןnz ǝɾ

¡uǝssıɯ ʇǝıu ǝɾ ןıʍ ʇıp ˙ɹɐɐɾ ʇǝɥ uɐʌ ʇuǝɯǝuǝʌǝ ǝʇsɹıɐןnɔɐʇɔǝds ʇǝɥ sı oןoɔɹıɔ ןɐʌıʇsǝɟ