88 kinderen doen foodclinic tijdens de Rabo WII Foodtour in het Koning Willem II Stadion

Rabo WII Foodtour gewonnen door 't Schrijverke

Wellicht heb je er al eens over gehoord: De Rabo WII Foodtour. Diverse partijen in de regio – waaronder Willem II en Rabobank – steken de handen ineen voor een interactief lesprogramma voor basisschoolleerlingen. Voedsel en gezonde voeding staan hierin centraal.

Foto: de winnaars van een eerdere editie van de Rabo WII Foodtour

Afgelopen tijd is er elke les een actueel voedsel- of gezondheidsthema behandeld. Met filmpjes van Willem II-spelers, trainers en voedingsdeskundigen is de lesstof aan de klas gepresenteerd. Ook hebben de leerlingen opdrachten uitgevoerd, gevlogd en mogen drie gelukkige klassen meedoen aan een foodclinic bij Willem II.

Foodclinic

Op woensdag 30 maart vindt de Foodclinic plaats in het Koning Willem II stadion. De drie klassen die meedoen, verzamelen op de tribune bij vak K, waar zij worden verwelkomd. Om de dag te beginnen krijgen de kinderen een warming-up. Na deze warming-up worden ze ingedeeld in groepen en doorlopen zij 4 verschillende onderdelen. Zo staat er een sportactiviteit op hen te wachten, mogen ze hun eigen lunchbox maken, krijgen ze alle vlogs te zien met een quiz en krijgen ze een rondleiding door het Koning Willem II stadion. Aan het einde van de dag wordt de winnaar van de beste vlog bekend gemaakt. Deze klas wint wedstrijdkaarten voor de wedstrijd Willem II – Vitesse op 24 april om 12:15 uur. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch op de tribune.

Meer over de Rabo WII Foodtour

Wil je meer weten over de Rabo WII Foodtour? Check dan deze website.