8x Tilburgse horecazaken die alleen voor het interieur al een bezoekje waard zijn

Tilburg is volop in ontwikkeling! De tijden dat je naar Amsterdam of Rotterdam moest voor je kiekje in een prachtige horecazaak, zijn voorbij. Ook in Tilburg poppen de horecazaken met een schitterend interieur als paddenstoelen uit de grond. Benieuwd welke horecazaken je alleen al om het moderne, industriële en/of verrassende interieur zeker een keer moet bezoeken? Lees snel verder!

Fotografie: Julia Gloudemans

1. Jaxx Marina

jaxx marina

Jaxx Marina nam het stokje over van Heaven’s Kitchen, dat na jarenlange trouwe dienst de Piushaven besloot te verlaten. Maar met Jaxx hebben we er een prachtige zaak voor terug. Je kunt er zowel terecht voor lunch (alleen in het weekend), diner als borrel. Op de kaart vind je onder andere Fruits de mer, vlees van de Josper grill en kreeft.

2. Boot013

Boot013

De voormalige kappersboot van Hardy’s in de Piushaven is een mega transformatie ondergaan. Na een lange verbouwing, is de zaak nu open. Op het water van de Piushaven kun je genieten van een heerlijk uitgebreid diner. Tegelijk geniet je van het prachtige uitzicht op de haven.

3. RAK

rak

Ook in de Piushaven: RAK! Hier geniet je van de moderne internationale keuken op hoog niveau. Tevens is het ook een fantastische plek voor een heerlijke borrel. Bij mooi weer hebben ze een ruim terras aan het water met zowel plek in de zon als in de schaduw. Loop buiten ook eens de trap omhoog. Vanuit dit dakterras heb je een prachtig uitzicht op de Piushaven. RAK is dagelijks vanaf 11:30 uur geopend voor lunch, diner, een kop koffie of een lekkere borrel.

4. EVE

Foto: Martine van der Moolen
Foto: Martine van der Moolen

De Spoorzone is een gebied in Tilburg dat momenteel hot, hotter, hotst is. Monumentale panden worden opgeknapt en zijn trekpleisters van het gebied. Zo ook EVE, naast Centraal Station Tilburg. In de voormalige polygonale loods van de NS kun je nu heerlijk ontbijten, lunchen, dineren en borrelen. Een erg toffe feature in dit pand is het podium. Dit rijden ze op een oud treinstel via een rails zo naar binnen.

5. RAW

raw

Nog een parel in de Spoorzone: RAW. Zowel een binnen als buiten de moeite waard. Aan beide kanten van de zaak vind je een terras. Schijnt de zon? Dan draait deze hier overuren. De zaak is enorm populair voor lunch, diner en borrel en heeft naast een prachtig interieur. Kijk vooral goed om je heen als je er binnen zit, de oude details van dit oude pand vind je overal terug. Goed om te weten: één van de lekkerste stukjes ossenhaas kun je bij RAW proeven.

6. Het Ketelhuis

het ketelhuis

Aan de rand van Tilburg, in Tilburg zuid, op het terrein waar de voormalige AaBe Fabriek was gevestigd, vind je het prachtige pannenkoekenrestaurant Het Ketelhuis. Deze zaak is zeker met kinderen een bezoek meer dan waard. Buiten heb je een speeltuin en ook binnen zijn verschillende speelruimtes. Goed om te weten: de menukaart heeft veel meer te bieden dan enkel pannenkoeken.

7. Eetbar De Wagon

de wagon

Lunchen of dineren in een oud treinstel? Het kan in de Tilburgse Spoorzone. Daar is een oude wagon omgebouwd tot restaurant. Terwijl je knus een hapje eet in een coupé, kijk je uit over de Tilburgse Spoorzone. Goed om te weten: ook op het terras voor Eetbar De Wagon kun je lekker eten en drinken, zeker een aanrader met lekker weer.

8. De Houtloods

De Houtloods is één van de beste restaurants van Tilburg. Ze hanteren een keukenbar concept en dat is redelijk uniek in de stad. Je kunt namelijk letterlijk in de keuken lunchen en dineren. Aan de bar kijk je van begin tot eind mee hoe de keukenbrigade jouw gerecht klaar maakt. Het interieur kenmerkt zich door veel glaswerk waardoor je lekker naar buiten kunt kijken en de zaak een licht en modern uiterlijk heeft. Leuk feitje: dit pand is de oudste loods in de Spoorzone.

Meer foto’s

Ben jij benieuwd naar meer foto’s van bovengenoemde horecazaken in Tilburg. Klik dan eventjes op je gemakje door onderstaande fotoreportage.