9 leuke ergernissen tijdens de Tilburgse kermis

ergernissen kermis

Te druk op de kermis, te warm in de Amstel Bierhal, te veel regen, te duur, te veel gegeten, lange rijen, te groot: we blijven Kruikenzeikers en hebben daarom altijd wel iets te mauwen. Ondanks al het gemauw gaan we natuurlijk ook dit jaar weer massaal naar de Tilburgse kermis. Zo zijn we dan ook wel weer. Om jullie als Kruikenzeikers nog eventjes extra te voeden hebben we een rijtje met de herkenbare ergernissen voor jullie verzameld. 

Let op: geschreven met een hele dikke vette knipoog. De Tilburgse kermis is namelijk helemaal super en alle beschreven ergernissen hebben zo hun charme!

Ergernis #1.1: je kunt bijna nergens plassen

nodig-plassen

Als je een drankje of drie hebt gedronken, kan je blaas aangeven dat je naar de wc moet. Aangezien jij een fatsoenlijke burger bent, komt wildplassen uiteraard niet in je op en ga je op zoek naar een toilet. Dat kan af en toe, zeker als vrouw zijnde, nogal een speurtocht zijn.

Ergernis #1.2: betalen voor wc’s

betalen-voor-wc's

Dan heb je eindelijk een toilet gevonden zoals op bovenstaande foto, een godsvermogen uitgegeven om de lokale economie te spekken en dan moet je ook nog eens betalen om je blaas te legen. Je moet hoog nodig naar de wc en komt erachter dat je geen muntgeld bij hebt en de toiletdame niet kan wisselen. In paniek ren je terug naar je vrienden in de hoop dat zij wisselgeld bij hebben. Natuurlijk niet het geval en dus vraag je hysterisch aan voorbijgangers of zij kunnen wisselen. Lukt natuurlijk ook niet. Uiteindelijk wissel je geld bij een snackbar langs de kermisroute en kun je eindelijk naar het toilet.

Ergernis #1.3: over de bril plassers

over-de-bril-plassen

Eindelijk. Je kunt gaan plassen. Je komt een wc-hokje in waarvoor je net hebt betaald en ziet dat de bril is vol gezeken door je mannelijke voorganger. Je hebt al maandenlang lopen squaten voor je perfecte kermisbody en moet nu ook tijdens het plassen de squatpositie aannemen. Niet fijn.

Ergernis #1.4: bekertjes in urinoirs

plaskruizen

Herkenbaar voor de mannelijke lezers! Deze plaskruizen zijn ook op de Tilburgse kermis te vinden. Super! Je kunt zonder te betalen je blaas legen. Toch zijn er altijd van die joekels die hun plastic bekertjes en blikjes in de plaskruizen achterlaten. Moet je ineens met veel moeite vuilnis in de plaskruizen ontwijken om ervoor te zorgen dat je jezelf niet onder staat te piesen. Bah! Gooi je troep alsjeblieft gewoon in de afvalbak!

Ergernis #2: mensen die in tegengestelde richting lopen

20160723_zaterdagavond_tilburgsekermis.JVF_0085-630x420

Tijdens de kermis is het druk, heel druk! Op sommige punten is het dan ook dringen geblazen. Tip voor alle bezoekers: laten we de ongeschreven regel aanhouden en gewoon rechts blijven lopen. Wanneer iedereen door elkaar loopt gaat de doorstroom langzamer, botst er regelmatig iemand tegen je op en kun je het drankje dat je net kocht vrijwel direct uit je shirt wringen.

Ergernis #3: stilstaande mensen

20160723_zaterdagavond_tilburgsekermis.JVF_0035-630x420

Dan sta je ergens bij de Besterd en wil je binnen een kwartier in de Amstel Bierhal op het Willemsplein staan omdat je favoriete artiest een optreden geeft. Dan is het ronduit vervelend als mensen stil gaan staan midden in de massa en je constant tegen iedereen aanbotst. Tip voor gapers die zich hierin herkennen: kies een rustige plek uit als je op je gemak een attractie wilt bekijken of er foto’s van wilt maken.

Ergernis #4: kinderwagens

skoda-pram-2-600x450

Het is lekker weer, je hebt een korte broek of rok aan en je enkels zijn bloot. Het is druk en niemand heeft zin om lang stil te staan. Het heeft dan ook geen zin om met je kinderwagen, rollator of scootmobiel op de enkels van je voorganger in te rijden.

Ergernis #5: terrasbezetters

Bier-witbier-weizen-verschillen-zomer-terras

Mensen kijken is misschien wel het leukste om te doen tijdens de kermis. Gelukkig heeft Tilburg veel vierkante meters terras langs de route en kun je onder het genot van een drankje de meute bekijken. Helaas zijn er altijd mensen die begin van de avond op het terras gaan zitten, een drankje bestellen en hier zo’n acht uur over doen.

Ergernis #6: grijpautomaten

image-2369336

Je weet dat je bijna nooit een knuffel wint voor je lover of een gadget voor jezelf, maar toch gooi je er ieder jaar weer heel veel centen in. Uiteindelijk ben je €30,- lichter en ga je met een mini-knuffel van een Minion naar huis die je bij de lokale speelgoedwinkel voor €5,- kunt scoren. En ondanks dat gegeven, gooi je er ook dit jaar weer tientallen euro’s in.

Dislaimer

Bovenstaande ergernissen hebben allemaal hun charme en maken de Tilburgse kermis de kermis die het nu is. Wij hebben mega veel zin in tien dagen feest in de binnenstad. Toch zijn wij benieuwd naar jullie leukste kermis ergernissen waar je stiekem heel hard om kan lachen.

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis: