9 terrasspots met lekker en betaalbaar eten in Tilburg

Hoi ben ik (Joris) weer. Vorige week gaf ik jullie mijn favoriete lunchgerechten in Tilburg, deze week mijn favoriete spots om te eten op het terras. Het wordt dit weekend namelijk prachtig weer en dan is het heerlijk om de hele middag te vertoeven op het terras en daarna een hapje in de buitenlucht te eten. 

Voordat ik het vergeet: bedankt nog voor de vele lunchsuggesties. Een aantal van jullie tips klinken super en ga ik zeker uitproberen de komende tijd.

Terrasspots om te eten

Oké eerst even een introductietekstje. Want waarschijnlijk zijn er terrasspots waar je veel en veel beter kunt eten dan de spots die ik nu op ga sommen. Maar mijn terrasdag ziet er vaak als volgt uit:

  • Begin van de middag melden op een terras
  • Colaatje met veel ijsklonten erin bestellen en een broodje eten (bij één mijn favoriete lunchspots die ik eerder beschreef)
  • Daarna witte trappisten drinken
  • Hapje eten
  • Doorgaan met terrassen
  • En vaak ook nog op stap

Oftewel: zo’n terrasdag kost nogal wat knaken. Helaas kan ik het me niet permitteren om op al deze terrasdagen een 6-gangenmenu te eten met een mooie fles sauvignon blanc ernaast. Ik ga vaak voor lekkere, snelle en betaalbare opties. En in het centrum, want daar woon ik! Hier komen ze:

Spareribs bij Café Slagroom

Naamloos-1

Voor mij de allerlekkerste van Tilburg. Ik bestel dan ook vaak de XL portie. Aangezien ik niet echt van het kluiven bent, maar spareribs wel heel lekker vind, is het super dat het vlees bij Slagroom van de botten valt. Echt mensen; ga ze een keertje proberen. De ribs worden geserveerd met frietjes of in kruidenboter gebakken krieltjes en bijpassende groente of saladegarnituur. Plus het terras is er erg goed. Sowieso is het Piusplein met de vele zonuren op het plein en de luifels tegen de gebouwen aan een goede terrasspot.

  • Kosten: €14,50 (of grotere portie voor €17,-)

Spaghetti frutti di mare bij Tredici

gamberetti

Aan het eind van de Korte Heuvel zit Italiaans restaurant Tredici. Dit is sowieso een heerlijke spot om voor niet al teveel centen lekker Italiaans te eten. Ze hebben ook een achtertuin waar je midden op de Korte Heuvel in alle rust kunt eten. Ik bestel hier meestal een spaghetti frutti di mare of gamberetti en die is fantastisch. Zeker door de licht pittige saus. Vergeet hier trouwens niet eventjes vanuit je terrasspot te reserveren, want de kans dat je anders voor niets loopt, is groot.

  • Kosten: €13,25 (frutti di mare) €14,75 (gamberetti)

Nasi kip of moksi meti bij Faja Lobi

moksi

Deze haal ik vaak af maar eet ik ook graag op het terras. Ik moet hier wel bij zeggen dat dit vaak een onderbreking van de terrassessie is want het komt zelden voor dat ik op het terras aan de Oude Markt zit. Toch is het de moeite om eventjes een stukje te lopen om de nasi (lekkerste van Tilburg, denk ik) met kip of moksi te eten. De porties zijn flink en het is betaalbaar.

  • Kosten: nasi kip €8,75, nasi moksi meti €14,-

Daghap bij The Talk

burger

Wist je dat je bij The Talk, die een super fijn terras hebben met veel parasols, warmtelampen en zitplaatsen, ook een daghap kunt eten voor €6,50. Die daghappen zijn vaak erg lekker. Als de daghap me aan staat op een terrasdag, ga ik hier af en toe een hapje eten. Aanstaande zaterdag (6 april 2018) is de daghap een burger met ui en champignons die wordt geserveerd met salade en frietjes.

  • Kosten: €6,50

Studiohap bij de Studio

steak

Op de eerste verdieping van Studio op de Korte Heuvel heb je een balkon waar je ‘s-avonds net wat langer van de zon kunt genieten. Hier zit je heerlijk en kun je tijdens het eten en drinken lekker mensen kijken. Wekelijks hebben ze een wisselende studiohap en die is vaak erg lekker. Anders staat er op de menukaart ook voor ieder wat wils.

  • Kosten: €9,50

Andere spots

Natuurlijk zijn er in Tilburg veel meer toffe terrasspots waar je waarschijnlijk heerlijk kan eten. Ik kies alleen nogal snel voor het vertrouwde, maar ik gok dat je hier ook fantastisch op het terras kunt zitten en ook nog eens lekker kunt eten:

  • De Spaarbank. Zoals gezegd heb ik hier nog niet gegeten, maar wel regelmatig een drankje gedaan. Zeker in de achtertuin is het op een lente of zomeravond heerlijk vertoeven.
  • Villa Pastorie. Hier heb ik ook nog niet gegeten, maar op een brakke zondagmiddag met een zonnetje op je katerige hoofd is het heerlijk om hier op het terras een smoothie te drinken. Dichterbij het water kun je aan de Piushaven waarschijnlijk niet zitten.
  • Meer hotspots aan de Piushaven waar ik weleens kom: Heaven’s Kitchen (lekker vlees van de Josper grill) en Burgemeester Jansen.
  • RAW: aan de voorkant zit je hier in loungebanken heerlijk te relaxen in het zonnetje. Het biefstukje in de jus is ook erg lekker.
  • ’t Taphuys. Ik heb hier nog niet op het terras gezeten maar het terras op zich is top. Aan de kant van de Paleisring heeft het terras namelijk een van de meeste zonuren in de binnenstad. Ook de buikspek op de menukaart (slechts €7,50,-) spreekt me aan.