9x de leukste uitjes tijdens de kerstvakantie in Tilburg

kerstvakantie

De feestdagen hangen in de lucht en dat betekent voor vele: kerstvakantie! Naast dat je gezellig met familie gaat dineren, zijn er natuurlijk ook heel veel activiteiten die leuk zijn voor het hele gezin. Wil jij weten wat er in Tilburg leuk is om te doen tijdens de kerstvakantie? Dan zit je bij ons goed. Wij zorgen ervoor dat je je geen moment hoeft te vervelen!

Spruit Festival

Van 27 t/m 30 december is het weer tijd voor het Spruit kinderfestival. Met een programma vol culturele hoogstandjes voor het hele gezin, wordt het tijdens het festival vier dagen genieten van voorstellingen, concerten, films en bijzondere ontmoetingen in het centrum. De activiteiten vinden plaats in Poppodium 013, Theaters Tilburg, De Nieuwe Vorst, Cinecitta en Hostel Roots.

Ontdekstation013

Bij Ontdekstation013 in de Spoorzone kun je tijdens de kerstvakantie terecht voor de leukste binnenactiviteiten: van het maken van kerstballen tot het programmeren van je eigen computer. Kinderen betalen vanaf 22 december €7,50 voor een kaartje en volwassenen €2,50. Als je in de vakantie tussen 11.00 en 12.00 uur al aanwezig bent, krijg je gratis het enige echte Ondekstation013 shirt (op=op). Wij hebben voor jou een rijtje met 13 redenen waarom je een bezoekje moet brengen. Lees hier meer!

Het Textielmuseum

Ook bij het Textielmuseum kun je terecht tijdens de vakantie. Ontdek het dynamische TextielLab waar je meekijkt over de schouders van designers en kunstenaars of neem een kijkje in de Wollendekenfabriek waar een levendige sfeer is nagebootst van een textielfabriek zoals die in de periode van 1900 tot 1940 bestond. Sluit je dag af met een bezoekje aan het gezellige Textiel Café en de Textielshop! Leuke deal: van zaterdag 22 december tot zondag 6 januari kun je met één toegangsbewijs De Pont museum én het Textielmuseum bezoeken!

De Beekse Bergen

Kom naar de Beekse Bergen en beleef de gezelligste periode van het jaar samen tussen de dieren! Warm je op aan de kampvuren in het Safaripark of verleng het winterse gevoel en blijf overnachten op brulafstand van de dieren. Tijdens kerst kun je samen genieten van verschillende arrangementen. Geniet van een heerlijk viergangenkeuzemenu voor €44,50 met de kerstdagen of een driegangenkeuzemenu tijdens oudejaarsavond.

Dierenpark De Oliemeulen

Omdat de maand december in het teken van gezelligheid staat, is dat bij Dierenpark De Oliemeulen ook het thema. Zo organiseren ze een leuke speurtocht voor jong en oud waarbij je achter feiten uit het dierenrijk komt. Ook komt er weer een kleine traditie terug: de insectenlunch. Er worden kleine hapjes met insecten klaargemaakt voor de kerstlunch. Voor elke bezoeker staat er ook een gratis kopje warme chocomelk klaar!

Het Natuurmuseum Brabant

Kom naar het Natuurmuseum Brabant en doe mee aan allerlei leuke en leerzame activiteiten. Elke dag is er iets extra’s te doen. Nieuw deze vakantie: het Sneeuwlab en Dinolab, waarin je winterse opdrachten kunt doen met sneeuwvlokken en dino’s/prehistorische dieren. Natuurlijk zijn alle tentoonstellingen ook te bezoeken, waaronder de Comedy Wildlife Photography Awards (met die hele grappige dierenfoto’s)!

Schaatsen bij Stappegoor

Om het ultieme gevoel van de winter compleet te maken, kan schaatsen natuurlijk niet ontbreken. Bij Stappegoor kun je elke dag, met uitzondering van eerste kerstdag, lekker over de schaatsbaan crossen.

De Efteling

Tijdens de feestdagen kun je in de Winter Efteling genieten van speciale winterattracties, hartverwarmend entertainment en de warmte van de Vreugdevuren. Sluit de dag af met een heerlijk kerstdiner en blijf slapen in één van de vakantiewoningen.

Winter in Tilburg en openingstijden

In de binnenstad van Tilburg is er ook genoeg te doen in winterse sferen! Zo kun je in het weekend van 22 en 23 december de enige echte hulpjes van de Kerstman ontmoeten, namelijk: de elfjes! Naast de leuke activiteiten zijn de winkels in Tilburg ook langer open. Benieuwd naar de openingstijden? Klik hier voor meer informatie.