AaBe Fabriek Tilburg is open

Burgemeester Noordanus heeft woensdag 26 november het nieuwe wijkwinkelcentrum van de AaBe Fabriek geopend. Bezoekers kunnen er vanaf vandaag terecht bij de nieuwe winkels Jumbo, Lidl, Kruidvat, Meesterbakker van Iersel en Zeeman. Ook de bestaande ketens als Leen Bakker, Pronto, Praxis en Kwantum gaan verder onder de vlag van AaBe FabriekTot en met zondag 30 november zijn er feestelijke activiteiten in de AaBe Fabriek en profiteren bezoekers van mooie openingsaanbiedingen.

“De opening van het wijkwinkelcentrum is de eerste stap om de AaBe Fabriek als cultuurhistorisch erfgoed van Tilburg een nieuwe toekomst te geven als een verrassende winkelplek”, aldus burgemeester Noordanus die in het bijzijn van buurtbewoners, bezoekers en ondernemers de openingshandeling verrichtte.

Eerste fase

Op dit moment is de eerste fase van de AaBe Fabriek gereed. In 2016 wordt ook het overige monumentale deel van de AaBe Fabriek gerestaureerd. In deze fase openen ook Blokker Tuin, Boonman Bedden, Xenos, Intertoys en Big Bazar haar deuren. Rialto Vastgoedontwikkeling uit Den Bosch herontwikkelde de oude dekenfabriek tot een modern winkelcentrum met als thema in-en-om-het-huis, vrije tijd en boodschappen.

Aabe-Fabriek

Het ontwerp

In het ontwerp van architect Rijnboutt blijft de kenmerkende sfeer van de fabriek overeind. De oorspronkelijke gevels, de schoorsteen en de fabrieksgang blijven in het ontwerp behouden. Nieuwe ingrepen die nodig zijn om de fabriek te transformeren voor het nieuwe gebruik, sluiten aan bij de robuuste en industriële sfeer.  De restauratie van de fabriek wordt mede mogelijk gemaakt met steun van de Provincie Noord-Brabant.Wil jij meer informatie over de AaBe Fabriek? Bekijk dan ook eens www.aabefabriek.nl.

De AaBe Fabriek ligt tussen de Ringbaan Zuid en de Fatimastraat in Tilburg. De AaBe Fabriek is goed bereikbaar. Parkeren is gratis.