Aanleg Burgemeester Brokxlaan gestart

Weg zorgt voor goede bereikbaarheid en ontsluiting van de Tilburgse Spoorzone

De aanleg van de Burgemeester Brokxlaan is gestart. Wethouder Marieke Moorman (Spoorzone013) en
wethouder Roel Lauwerier (Infrastructuur & Mobiliteit) gaven vanochtend het startsein. De aanleg van de
weg van een kleine kilometer lang is belangrijk voor de ontwikkeling van Spoorzone013.
De Burgemeester Brokxlaan loopt van het NS-plein tot aan de Jan Heijnsstraat. De weg zorgt straks voor een goede bereikbaarheid van de voormalige NS-Werkplaats en verbindt de Spoorzone met de Tilburgse
binnenstad en omliggende wijken. Vanaf september van dit jaar kunnen mensen al gebruik maken van de rijbanen die van oost naar west loopt. De volledige weg is in december dit jaar klaar voor gebruik. De weg krijgt drie rijstroken, twee van oost naar west en één rijstrook van west naar oost. Daarnaast krijgt de weg een brede middenberm met bomen en uiteindelijk aan beide zijden een vrijliggend fietspad, een trottoir en een servicestrook.

Werkzaamheden
Het eerste deel waar nu gewerkt wordt, is op het terrein van de voormalige NS-Werkplaats ter hoogte van het NS-Plein. De komende maanden wordt gebruikt om het terrein vrij te maken van de nodige kabels en leidingen.
Ook wordt er een aantal panden gesloopt en de grond gesaneerd. Half maart begint de daadwerkelijke aanleg van de weg. In maart beginnen ook de werkzaamheden rondom de Gasthuisring. Vanaf mei wordt de onderdoorgang van het spoorviaduct bij het NS-Plein verdiept. En dan beginnen in augustus de
werkzaamheden aan de kruising Jan Heijnsstraat / Lochtstraat, inclusief de verdieping van de Ceciliastraat.

Samenwerking
De werkzaamheden worden in opdracht van gemeente Tilburg uitgevoerd door VolkerWessels bedrijf KWS Infra BV. De gemeente en VolkerWessels werken samen in een PPS-constructie aan de ontwikkeling de voormalige NS-Werkplaats, Clarissenhof, Theresiazone en de Burgemeester Brokxlaan.