Abdij Koningshoeven organiseert allereerste trappistenmarkt in samenwerking met broeders en zusters van de trappistenorde

Abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot kondigt aan haar deuren te openen voor de allereerste trappistenmarkt ooit. Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juni kunnen bezoekers zich volledig onderdompelen in het ambacht van de trappisten. Hoewel trappisten met name bekend zijn van de speciaalbieren als Westvleteren of Orval, is het scala aan producten dat zij maken veel breder; denk aan kaas, chocolade, maar ook zeep en brood. Tijdens dit unieke evenement, voor het hele gezin, kun je het allemaal proeven. De opbrengst van de markt gaat naar het goede doel. 

Verschillende activiteiten en proeverijen zorgen voor een unieke markt. Zo is er een groot aanbod aan speciaalbieren te proeven, het gehele trappistenbierassortiment is aanwezig. Westvleteren bijvoorbeeld is normaliter enkel bij hun abdij af te halen, maar voor de speciale gelegenheid te proeven op de trappistenmarkt. In de prachtige binnentuin van de abdij kun je naast het degusteren van de bieren deelnemen aan workshops voor bier- en foodpairing, artisanale producten kopen van de trappisten en een rondleiding door de brouwerij krijgen. Uiteraard is er ook gedacht aan voldoende vermaak voor de kinderen.

“We willen de verscheidenheid aan producten in beeld brengen”, vertelt zuster José van priorij Klaarland. Zelf maken ze op ambachtelijke wijze jam, koekjes en kaarsen. “Voor de bierliefhebber is het een unieke kans om alle trappistenbrouwerijen naast elkaar te kunnen proeven. Zelfs de bieren die doorgaans niet zo eenvoudig te verkrijgen zijn in Nederland”, vult broeder Isaac van Abdij o.l.v. Koningshoeven aan. Daarnaast zal Tynt Meadow ook een nieuw bier introduceren tijdens het event. “We organiseren het evenement dit jaar bij ons op de Koningshoeven, maar het zou mooi zijn als dit de start van een rondreizende traditie kan worden”, aldus broeder Isaac.

Voor het goede doel

De broeders en zusters van de trappistenorde willen met dit evenement laten zien wat het betekent om een trappist te zijn, en waarom een artisanale activiteit daarbij hoort. Commercieel gewin hoort daar niet bij, de opbrengst van de trappistenmarkt gaat naar muziekonderwijs voor kansarme kinderen. Tijdens de muzieklessen krijgen de ouders taalles.

140 jaar de Koningshoeven

Dit jaar bestaat Bierbrouwerij de Koningshoeven 140 jaar. Een mijlpaal die ze graag samen met liefhebbers en relaties willen vieren. Daarom organiseren ze dit jaar verschillende activiteiten, waar de trappistenmarkt er één van is.

Meer informatie

Tickets zijn verkrijgbaar via www.trappistenmarkt.nl of www.trappistenmarkt.be. Verkoopprijs: €9,50.

De openingstijden van de markt zijn als volgt:

  • Vrijdag 7 juni: 14:00 – 21:00 uur
  • Zaterdag 8 juni: 12:00 – 21:00 uur
  • Zondag 9 juni: 12:00 – 21:00 uur