De actieweek van Quiet: Ik deel Quiet

actieweek Quiet

De Quiet Community gaat op dinsdag 17 oktober, Wereldarmoededag, ook van start in Den Bosch, Maastricht en Groningen. De ‘marktplaats zonder geld’ is in 2016 in Tilburg gestart en in korte tijd uitgegroeid tot een vernieuwende manier om armoede te verzachten en mensen te empoweren. Van 16 tot en met 20 oktober houdt Quiet een landelijke actieweek om zoveel mogelijk lawaai te maken en sponsors te werven.

Geluksmomentjes om armoede te verzachten

Eén op de acht Nederlanders leeft in stille armoede. Daarom brengt Quiet armoede onder de aandacht én verzacht de situatie waarin mensen verkeren. In 2013 en 2016 verwief Quiet aandacht met de armoedeglossy Quiet 500, als tegenhanger van de Quote 500. Hierdoor verbonden twee Quote-miljonairs zich al aan Quiet, mobiliseerden hun netwerk en kwamen met constructieve ideeën. In 2016 startte de eerste Quiet Community in Tilburg. Dit was een groot succes: sinds de lancering leverde Quiet samen met 325 sponsors een positieve bijdrage aan de levens van ruim 850 gezinnen in armoede met maar liefst 7000 geluksmomentjes. Bovendien won de Quiet Community in 2016 de European Social Innovation Award voor het beste sociale initiatief.

Quiet actieweek – Ik deel Quiet

Van 16 tot en met 20 oktober houdt Quiet een landelijke actieweek om lawaai te maken voor stille armoede en zoveel mogelijk sponsoren te mobiliseren. Samen met nieuwe Quiet Communities in Groningen, Maastricht en Den Bosch gaat Quiet door met de verzachting van armoede in Nederland.

Wat kan jij missen en aan een ander geven? Iedereen kan waarde toevoegen. Of je nu als theater of bioscoop 500 concertkaarten met Quiet deelt of dat je als restauranteigenaar wekelijks een tafeltje extra dekt voor leden van Quiet. Kom in actie en laat je aanbod horen op www.quiet.nl.