Action Nitsch gaat door op nieuwe locatie

Het Incubate festival heeft een nieuw onderkomen gevonden voor de performance van de Oostenrijkse kunstenaar Hermann Nitsch. Rond de performance (een zogenoemde ‘Action’) ontstond commotie nadat duidelijk werd dat er een dood varken voor gebruikt werd. Hierdoor trok woonbedrijf TBV de geplande locatie terug.

Met medewerking van Stichting Ateliers is een nieuwe lokatie gevonden in het Zwijsenpand aan de Gasthuisring. Joost Heijthuijsen van Incubate: “We zijn erg blij met de nieuwe ruimte die beschikbaar is gesteld. Stichting Ateliers is belangrijk voor het kunstenaarsklimaat in Tilburg en toont zich hierdoor een gastvrije partner voor de internationale kunst.” Ook Hermann Nitsch is erg positief over de nieuw locatie.

Het volledige adres van de nieuwe lokatie is:

Zwijsenpand, Gasthuisring 58

De performance zal plaatsvinden op zaterdag 19 september, van 16:00 uur tot 19:00 uur.

Incubate is een grootschalig festival voor independent culture. Het festival heeft een breed programma met muziek, beeldende kunst, dans, theater en film. Meer dan 200 culturele voorlopers presenteren zich in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free jazz. Street art naast academische dans.

Incubate vindt plaats van 13 tot en met 20 september 2009 in de gehele Tilburgse binnenstad. Van café tot natuurtheater. Van popzaal tot museum.