Dit mag je niet missen in de Spoorzone tijdens de Tilburgse kermis

kermis spoorzone

De Tilburgse kermis breidt zich langzaam maar zeker uit van de binnenstad naar andere delen van Tilburg. In de Spoorzone heeft de kermis ook al stevig voet aan de grond gekregen. Als je op de hoogte wilt zijn van alles wat hier gebeurt, dan hoef je maar één ding te doen: verder lezen!

Als je op je gemak langs alle attracties slentert, kom je vroeg of laat in de Spoorzone terecht. Hier vind je onder andere de Heartbreaker, de Mega Slide, de Tea Cups en de Mini-poliep. Maar er is tijdens de kermis nog veel meer te doen.

Theaterkermis

Tijdens het openingsweekend van de Tilburgse kermis vindt de Theaterkermis plaats in de Spoorzone. Hier is niets te gek, het beste wat je kunt doen is je gewoon laten verrassen door de verschillende acts die zich lopend over de Burgemeester Brokxlaan en de Willem II Passage verplaatsen. The Green Man, springende kangoeroes en het kleinste taxibusje van Nederland genaamd Suzy kun je daar zomaar tegen het spreekwoordelijke lijf lopen. Op Roze Maandag is er zelfs een lopend theatraal rock-orkest uit Frankrijk te zien dat geheel in het roze gekleed gaat.

Dinner in the Sky

Met Roze Maandag kun je in de Spoorzone ook terecht voor Dinner in the Sky. Op vijftig meter hoogte kun je anderhalf uur lang genieten van een gastronomisch vijf-gangen diner van cuisinier Ralph Blaakenburg. Met een hoogwerker worden de gasten de lucht ingetild, waar zij genieten van de vijf lievelingsgerechten van de chef-kok. De kosten: €175,- per persoon exclusief btw.

Bungeejumpen

Bungeejumpen tijdens de kermis? Jazeker! Op de plek waar Dinner in the Sky neerstrijkt, kun je jezelf van donderdag 27 tot en met zondag 30 juli van 55 meter naar beneden laten vallen. De entree is €10,-. Alleen voor echte waaghalzen.

Ontdekstation

In de Spoorzone is tijdens de kermis iedere dag het Ontdekstation geopend. Hier is een soort schiettent voor kinderen. Zij kunnen prijzen schieten: oude spullen die op het eerste gezicht geen waarde meer lijken te hebben. Maar niets is minder waar: het blijken juist schitterende objecten, wanneer de kinderen ermee aan de slag gaan in de werkplaats. Je kunt je er ook vergapen aan schitterende miniatuurmodellen van kermisattracties en kinderen kunnen hun eigen miniatuur-kermisattractie maken van LEGO.

The Presley Paranoia Freak Show

Misschien het meest intrigerende dat je tijdens de Tilburgse kermis in de Spoorzone kunt vinden, is The Presley Paranoia Freak Show. De Tilburgse kunstenaar Jeroen de Leijer liet zich inspireren door Elvis Presley en maakte tekeningen en prenten over zijn leven en werk. Deze heeft hij samengebracht in een houten paviljoen. Dit prentenkabinet is te zien op het terrein tussen Theater De Boemel en RAW.

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis: