Adopteer een eendje voor de Badeendenrace

Badeendenrace

De Tilburgse kermis breidt zich dit jaar uit naar de Piushaven met een nieuw evenement; de Badeendenrace. De haven kleurt dan vrolijk geel waar 15.000 badeendjes racen om de eerste plaats. De adoptie van de badeendjes is inmiddels gestart, en Burgemeester Noordanus had de eer om de eerste te kopen.

Racen voor het goede doel

De Badeendenrace, die op woensdag 26 juli in de Piushaven plaatsvindt, is een ludiek evenement met een serieuze kant. De opbrengst komt namelijk ten goede van de in oprichting zijnde Ronald McDonald Huiskamer in het nieuwe Moeder en Kind Centrum van het ETZ Elisabeth. De eerste badeend werd daarom uitgereikt door Jan Melis, scheidend voorzitter van Stichting Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant.

Ook een badeendje adopteren? Dat kan via de website of via aangewezen verkooppunten in de stad. Het kost maar €5,-. De badeenden zijn voorzien van een uniek startnummer, dat na adoptie je lotnummer wordt.

Waarom deze Tilburgers de Badeendenrace ondersteunen

Sander en Marieke Oord leerden het Ronald McDonald Kinderfonds beter kennen in het eerste levensjaar van hun zoontje Sam. Toen Sam geboren werd had zijn borstkasje een puntvorm en kreunde en steunde hij bij het ademhalen. De artsen vertrouwden het niet en na onderzoek bleek het hartje van Sam niet links, maar rechts te zitten. De kleine moest geopereerd worden. Na de operatie moest Sam een tijdje in het ziekenhuis blijven. Daarom logeerden zijn ouders in het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Sander: “Tot dan toe kende ik de naam Ronald McDonald Kinderfonds alleen van het collectehuisje aan de counter van McDonald’s. Nu weten we wat het Huis betekent: echt een warm bad!”

Pak die prijs!

Natuurlijk krijg je van het adopteren van een badeendje een goed gevoel. Je steunt immers een goed doel. Maar bij de Badeendenrace valt ook nog iets te winnen. Zo is de eerste prijs een jaar lang gratis rijden in een Citroën C1 (een C-eendje). Voor de laatste ontwikkelingen rondom de Badeendenrace (en de prijzen die je kunt winnen) kun je ook de Facebookpagina in de gaten houden.

Meer weten over de Badeendenrace tijdens de Tilburgse kermis en het programma rondom dit evenement? Lees hier dan alles wat je moet weten.

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis: