Adviseurs gezocht die zich belangeloos willen inzetten

kbo tilburg

Veel organisaties draaien op de inzet van vrijwilligers. Hun enthousiasme en hands-on mentaliteit is van grote waarde, maar bieden niet altijd uitkomst bij beleidsmatige, organisatorische of bestuurlijke knelpunten. Een frisse blik van externe adviseurs kan dan helpen!

Om deze organisaties te ondersteunen start ContourdeTwern in het najaar van 2015 met de Adviesbrigade. Een project waarin oud-ondernemers, -managers en -adviseurs hun ervaring en expertise belangeloos inzetten om deze organisaties verder te helpen. Hebt u belangstelling om in dit project te participeren, lees dan zorgvuldig verder en kijk of u zich kunt herkennen in het volgende profiel.

De ideale adviseur…

  • is ongeveer 55 jaar of ouder en in principe bezig met zijn/haar 3e levensfase (financieel onafhankelijk, geen sollicitatieplicht)
  • heeft adviserende, leidinggevende en/of bestuurlijke ervaring in complexe arbeidsorganisaties in de publieke en/of private/commerciële sector
  • heeft minimaal een HBO denk- en werkniveau en ervaring respectievelijk affiniteit met vrijwilligerswerk
  • wil kennis en ervaring inzetten voor vrijwilligersorganisaties die ondersteuning zoeken (organisatorisch, bestuurlijk, beleidsmatig)
  • is in staat als adviseur betrokken te zijn en toch afstand te houden, heeft daadkracht maar ook ‘laat’-kracht, is bereid in duo’s te werken aan opdrachten
  • heeft een coachende stijl van adviseren of is bereid die te ontwikkelen
  • is bereid deel te nemen aan gezamenlijke intervisie-bijeenkomsten
  • heeft een realistisch zelfbeeld m.b.t. verworven competenties zoals communicatieve vaardigheden, omgevingsbewustzijn, professionele integriteit, klantgerichtheid, etc.

De praktijk zal moeten uitwijzen of het zo is, maar wij verwachten vooral vragen op de gebieden strategie, finance, personeel en organisatie, bouw/vastgoed, fondswerving en vrijwilligersbeleid.

Hebt u belangstelling, neem voor meer informatie contact op met Hans Schouwenaar, initiatiefnemer en adviseur Adviesbrigade via hans.schouwenaar@gmail.com of solliciteer direct via de vacaturebank Midden-Brabant op www.contourdetwern.nl/vrijwilligers.