Afgelaste PUURloop brengt ruim €4000 op voor het goede doel

PUURloop

De tiende editie van de PUURloop op de terreinen van abdij Koningshoeven kon medio mei vanwege het COVID-19 virus niet plaatsvinden. Toch brachten de potentiële deelnemers aan het (afgelaste) evenement maar liefst € 4255,54 bijeen. De opbrengst is gedoneerd aan het goede doel. 

Een goede afloop

Vrijwel zonder uitzondering schonken zij hun donatie aan het project van de kinderen in een van de favela’s van Rio de Janeiro in Brazilië. Broeder Isaac, prior van de kloostergemeenschap abdij Koningshoeven, toonde zich aangenaam verrast door de bijdrage die de deelnemers bijeen hadden gebracht. Wim Ogink, voorzitter van de organiserende stichting Tilburg Ten Miles, overhandigde de cheque aan broeder Isaac.

Het project voor de armste en veelal misdeelde kinderen in de favela’s werd verrast door een bijzondere donatie. Via een anonieme bron kwam een legaat van maar liefst 20.000 euro binnen. Broeder Isaac gaat er met een Belgische partner waarmee wordt samengewerkt, voor zorgen dat de gelden goed besteed gaan worden. De hernieuwde poging voor een tiende editie staat gepland op zaterdag 29 mei 2021. Op vrijdagmiddag 28 mei zal de PUURloop wandeltocht worden gehouden.

PUURloop wordt georganiseerd door Stichting Tilburg Ten Miles