Aftellen tot de MeiMarkt met de leukste verhalen: “Je komt er de gekste dingen tegen en de sfeer is altijd gemoedelijk en gezellig”

De Tilburgse MeiMarkt komt er weer aan! Dit jaar kun je weer als van ouds op zoek naar verborgen pareltjes, het leukste feestmateriaal en de beste eyecatchers die jouw stap-outfit helemaal afmaken. Onze redactie heeft talloze memorabele verhalen over de MeiMarkt, eerder hebben we al wat leuke MeiMarkt verhalen voor je op een rijtje gezet. Met de MeiMarkt om de hoek hebben we er nog een paar voor je! Lees snel verder.

MeiMarkt verhaal Ludo

“Als ‘die hard’ Meimarkt liefhebber moest het er een keer van komen dat ik er zelf ook zou gaan staan. In eerste instantie ten behoeve van mijn ijshockeyclub The Highlanders waarbij we een friet pan met ingebouwde aardappelen verkochten aan een nietsvermoedende dame. Later gingen we er staan voor onze carnavalsclub de Snuupkes en vooral het moment waarop de beschonken studenten langskomen voor de gekste items is bij mij favoriet. Zo kwam er een stereotype student, corpsjasje, drie polo’s eronder, broek op hoog water en van Bommeltjes aan. De “beste kerel” had wel interesse in de opblaasboot die we hadden voor de weggeefprijs van €10 inclusief peddels! Maar er volgde een over en weer gesteggel over de prijs, hij vond alles te veel en wij alles te weinig. Tenslotte kwamen we tot een compromis: €5,- maar dan zonder peddels. Hoe ze het voor elkaar gekregen hadden weet ik niet maar tien minuten later lagen ze voor onze kraam met boot en al in de fontein op het Willemsplein. En een lol dat ze hadden maar op het moment dat ze midden op het kleine vijvertje dreven “ging de wind liggen”. Ze kwamen er niet meer weg en ten einde raad kwam de maat van de student bij ons om peddels bedelen. Je snapte het al, we hebben de peddels voor €15,- aan hem verkocht en daarna ons prima vermaakt met het bescheten gezicht van de vermoedelijke praeses voor een nacht.”“PS, later die nacht vonden we boot en peddels in prima toestand terug bij de schouwburg en die hebben nog een keer €12,50 opgebracht.

MeiMarkt verhaal collega Joris

De MeiMarkt is één van mijn favoriete Tilburgse evenementen. Biertje in de hand en struinen over de grootste nachtelijke markt van Nederland. Je komt er de gekste dingen tegen en de sfeer is altijd gemoedelijk en gezellig. Overal duiken straatfeestjes op en voor je het weet wordt het licht. Als fanatieke Willem II-supporter kwam ik op de MeiMarkt-editie van 2015 redelijk wat spullen van Willem II tegen. En dat vond ik niet kunnen. Spulletjes met het logo van Willem II erop horen namelijk niet op een rommelmarkt. Ik besloot om de hele MeiMarkt af te struinen en samen met mijn vrienden alles met een Willem II logo op te kopen. Dat leverde aan het eind van de nacht een lege portemonnee op en een hoop Willem II spulletjes. Van trainingskleren tot een knuffel, van een slabbetje tot babysokken en van een tas tot dartpijlen: het ging mee. Uiteindelijk zijn de spulletjes terechtgekomen in de schuur van mijn ouders. Maar daar ligt het nog altijd beter dan op een rommelmarkt.

 

Meer informatie

Wil je meer weten over de MeiMarkt en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Check dan de website van de organisatie en volg ze op Facebook.