Aftrap van maand vol muziek en amateurkunst: De Muziekmarathon en Tilburg Toont

Muziekmarathon

Op zaterdag 3 juni is vanaf 13.30 uur de officiële Ouverture van de Tilburgse Muziekmarathon en amateurkunstmaand Tilburg Toont. Om 14.00 uur verricht wethouder Marcelle Hendrickx de ope-ning in wijkcentrum De Poorten. Daarna vinden er diverse optredens plaats en krijg je de hele middag previews te zien en te horen van deelnemers aan de Tilburgse Muziekmarathon en/of Tilburg Toont.

Uiteraard is er een optreden van de band ‘Als je in de Buurt Bent’, een van de initiatiefnemers van de Tilburgse Muziekmarathon. Maar ook de speciaal geformeerde Jeruzalem-band, vocal group Des Unique, rapper Gairo9, de Tilburgse Opera, duo Sas en Jorg, zangeres Ina Bakker en flamenco-gitaristen Toon en Toon laten zich zien en horen. Daarnaast wordt ‘Kijk! Kunst voor het Raam’ geopend met een expositie van de Wonderboxen van Rob Berkel en Stichting Lorenzetti.

Tilburg Toont

Tijdens de eerste editie van amateurkunstmaand Tilburg Toont tonen amateurkunstbeoefenaars, kunstprofessionals en culturele organisaties heel juni hoe rijk het amateurkunstaanbod in de ge-meente is. Bezoekers kunnen genieten van optredens, concerten, voorstellingen, exposities en fes-tivals. Ook worden ze uitgenodigd om zelf actief aan de slag te gaan tijdens de workshops of doe-activiteiten in Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout.

Tilburgse Muziekmarathon

Juni is ook de maand waarin de Tilburgse Muziekmarathon plaatsvindt. Drie weken lang klinkt elke dag in een andere wijk zo’n zes uur lang overal muziek. In wijkcentra, podia, verzorgingshuizen en op straat. Niet de muziek op zich staat centraal maar verbinding. De Tilburgse Muziekmarathon bevat een groot aantal en zeer diverse muzikale activiteiten waar mensen met elkaar worden verbonden.

Kom naar de Ouverture in De Poorten

Ben jij benieuwd naar de Tilburgse Muziekmarathon en Tilburg Toont? Kom dan proeven bij de Ouverture in het wijkcentrum aan de Hasseltstraat 194. Letterlijk, want je kunt die zaterdag ook aanschuiven bij Resto-013. Reserveer daarvoor van tevoren bij De Poorten (013 464 92 10) of via www.resto-013.nl.