Aftrapweekend Positief Voetbalklimaat Tilburg groot succes

positief voetbalklimaat tilburg

Bij veertien Tilburgse voetbalverenigingen stond het afgelopen weekend in het teken van sportiviteit en respect, op en rondom de voetbalvelden. Met diverse initiatieven en activiteiten werden spelers, trainers/coaches, ouders en andere aanwezigen even bewust gemaakt van het belang van plezier en een positief voetbalklimaat. Het was letterlijk en figuurlijk een schitterend weekend met heel veel positieve acties en reacties van alle betrokkenen. 

Vrijwilligers van de sportiviteit en respect commissies, trainer/coaches, scheidsrechters en bestuursleden. Uit alle geledingen van de verenigingen is er meegewerkt om iedereen er van bewust te maken dat het bij het voetballen vooral om het plezier van de kinderen draait en dat iedereen daar zijn/haar rol in heeft. Dat er steeds meer aandacht is voor sportiviteit en respect bij de verenigingen is te merken aan de reacties langs het veld: “sinds het project gestart is merk ik dat het steeds gemoedelijker en vriendelijker wordt op en langs het veld, er is meer plezier!”, aldus een moeder langs de lijn bij Jong Brabant.

Aftrapweekend

Dit jaar stonden de ouders, trainers, coaches en de voetbalkinderen centraal bij het aftrapweekend. Er waren verschillende activiteiten voor iedereen. Zo werden de ouders bij de jeugdwedstrijden voorafgaand aan de wedstrijden ook mee het veld op geroepen om net als de spelers handen te schudden en elkaar een fijne wedstrijd te wensen.

Na de wedstrijd werd er door de ouders van beide teams een erehaag gemaakt en geklapt voor alle spelers. Een schitterende ervaring voor de kinderen, want iedereen voelde zich een winnaar na afloop, ongeacht de uitslag.

Na het douchen en omkleden werd er ook gezamenlijk door beide teams wat gedronken en kregen ze vanuit Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) Tilburg en Sligro nog  een fruitbox met een lekkere banaan aangeboden. Zowel de trainer/coaches, ouders en spelers vonden dit erg leuk, want zo konden ze de voetbalwedstrijd nog even met elkaar nabespreken.

Samenwerking met Willem II

Willem II zet zich ook in voor Positief Voetbalklimaat Tilburg. Dit doen ze op verschillende manieren: Zo zet Jordens Peters, aanvoerder van Willem II zich als ambassadeur van Positief Voetbalklimaat Tilburg graag in voor het project; ” ik ben blij dat ik ambassadeur kan zijn van dit mooie project wat zijn waarde inmiddels al heeft bewezen”, aldus Peters. Het afgelopen weekend waren een aantal Jong Willem II spelers ook aanwezig bij diverse verenigingen en op woensdag 26 oktober zal er in het stadion een Meet & Greet met Jordens Peters worden georganiseerd voor de winnaars van de prijsvraag.

Ook wethouder Hans Kokke was bij een aantal verenigingen aanwezig dit weekend. ”Erg mooi om te zien dat iedereen binnen de vereniging meewerkt aan zo’n mooie dag die in het teken staat van een positief voetbalklimaat ”, aldus de wethouder.

De komende maanden vinden er diverse activiteiten plaats vanuit Positief Voetbalklimaat Tilburg, met onder andere workshops en clinics positief coachen voor trainer/coaches en de workshop Ouders in de sport. Kijk voor de foto’s van het aftrapweekend en voor meer informatie op de Facebookpagina: www.facebook.com/positiefvoetbalklimaattilburg.