Agressie-alarmeringen maken werken steeds veiliger

Het is in Tilburg en in elke andere plaats belangrijk dat er sprake is van een veilige werkomgeving. Het is de verantwoordelijkheid van bedrijven, organisaties en overheden om in een veilige werksituatie te voorzien. Daar zijn dan ook allerlei maatregelen voor te nemen, maar er zijn ook situaties waarin er extra risico’s zijn. Bijvoorbeeld als het gaat om het vervoer van reizigers net als om winkeldiefstallen of agressie in de zorg en aan het loket. Het werken is met nieuwe technieken steeds veiliger te maken. Bijvoorbeeld door te voorzien in een alarmknop bij agressie.

Mobiele alarmering bij agressie

Er zijn allerlei vormen van agressie te onderscheiden waar werknemers mee te maken kunnen krijgen. Denk maar aan verbaal geweld of aan lichamelijk geweld net als aan intimidatie en bedreigingen. Het is voor werknemers belangrijk om bij agressie met risico op geweld de mogelijkheid te hebben snel hulp in te schakelen. Er zijn daarvoor verschillende technieken beschikbaar, zoals mobiele agressie-alarmering. Dat biedt uitkomst voor medewerkers die huisbezoeken afleggen, maar ook voor personeel dat in het publieke domein werkzaam is. Het bij zich dragen van een draagbare alarmknop verhoogt het gevoel van veiligheid onder medewerkers. Indien er gevaar dreigt, is er met een druk op de knop snel hulp in te schakelen.

Veiligheid bij balie vergroten

Er zijn veel bedrijven en overheidsorganisaties die klanten of patiënten ontvangen. Er komt in allerlei groepen agressie voor en ook bij balies waar bezoekers zich melden. Denk maar aan een receptie of aan een spreekkamer. Uiteraard zijn er verschillende maatregelen te treffen. Bijvoorbeeld met het plaatsen van een afscheiding tussen de medewerker achter de balie en de bezoeker ervoor. Dat vergroot het gevoel van veiligheid, maar biedt niet altijd afdoende bescherming. Bij agressie is het in dat kader belangrijk om de medewerker de gelegenheid te bieden hulp in te roepen als dat nodig is. Dat kan door bij de balie of receptie een alarmknop te installeren waarmee de beveiliging of collega’s te waarschuwen zijn.

Slimme alarmering

Slimme alarmering op basis van nieuwe technieken vergroot het veiligheidsgevoel van medewerkers, zoals Secure2Go.nl die mening eveneens is toegedaan. Dat is zeker in deze tijd van toenemende agressie van groot belang. Slimme alarmering zorgt ervoor dat professionals zich in bedreigende situaties niet alleen voelen staan. Door in een alarmeringstechniek te voorzien, valt er altijd op een ander terug te vallen. Of dat nu een hulpdienst als de politie is of een beveiligingsmedewerker van het bedrijf.