Nieuws

Airborne
Let op! Dit artikel is al 474 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Airborne-attractie wereldprimeur op Tilburgse Kermis

Vanaf 17 juli barst het kermisgeweld weer tien dagen los in Tilburg! Dit jaar beschikt de kermis zelfs over een wereldprimeur! Tijdens deze tien dagen kunnen de kermis-bezoekers voor het eerst kennismaken met een nieuwe attractie: de Airborne.

Groot, groter, grootst

Met zijn hoogte van 65 meter en 32 zitplaatsen is hij uniek in zijn soort. Het is de grootste mobiele attractie ter wereld. Kermiswethouder Rolph Dols ziet de Airborne dan ook als een kwaliteitsimpuls die goed bij de categorie groot, groter, grootst past. “Ik kijk nu al uit naar het eerste ritje.”

Voor de liefhebbers

De Airborne is de opvolger van de Boostermaxxx . Het ruime aantal zitplaatsen vraagt om een extra zware uitvoering. De attractie weegt dan ook 120 ton. Met zijn lange armen haalt hij een snelheid van 120 kilometer per uur en tikt hij met momenten een G-kracht van 4,5 G aan! Wil je weten hoe een piloot of een Formule 1- racer zich voelt? Stap in en maak het mee!

De attractie is van Nederlandse makelij en is gebouwd bij KMG in Neede en wordt naar Tilburg gebracht door exploitant Willy Ordelman. Je vindt de Airborne vanaf 17 juli op het Piusplein.

Reageer op dit bericht