‘Aliens on Earth”; beroemd fotograaf bij Oliemeulen

Tilburg heeft een landelijke primeur nu Dierenpark “De Oliemeulen” i.s.m. het bedrijf ‘Mapcards.net’, de internationaal bekende fotograaf Igor Siwanowicz naar Nederland haalt. Deze Poolse Siwanowicz woont in Amerika en exposeert wereldwijd. Van Engeland tot aan China zijn zijn foto’s te bewonderen, maar Nederland heeft hij nog niet eerder aangedaan. In het kader van de maand van de biodiversiteit is Siwanowicz uitgenodigd om zijn bijzondere expositie “Aliens on Earth” aan Nederland te laten zien. Daarnaast zijn veel van zijn vreemde fotomodellen ook in levende lijve te zien.

Bidsprinkhanen, wandelende takken, vlinders, kevers en andere kleurrijke insecten staan in mooi ingerichte terraria opgesteld. Het zwaarste insect ter wereld, de jungle nimf, heeft enkele tientallen baby’s gekregen die ook weer erg fotogeniek blijken voor de lens van de camera. Fotograaf Igor Siwanowivz heeft deze diertjes ooit al een keer bijzonder elegant op de foto weten te krijgen. Ook de tweekoppige slang is nog steeds in levende lijve te bewonderen. Leden van de Wandelende Takken Vereniging Nederland tonen ook een collectie van hun eigen dieren.

Museumwinkel Nijmegen
Het vreemdste dierenpark van Nederland heeft voor deze invasie alles uit de kast gehaald. Naast de expositie van Siwanowicz en de levende insecten is er ook een bloedstollend mooie collectie geprepareerde exemplaren in huis gehaald. Te bizar voor woorden. In alle kleuren en maten staan daar de meest tot de fantasie sprekende insecten die zo uit een science fictionfilm zouden kunnen komen. Dit onderdeel van de expositie is beschikbaar gesteld door de museumwinkel in Nijmegen. Voor kinderen is er de mogelijkheid om onder begeleiding zelf een insect te prepareren.

Veel insecten, welke een inspiratie zijn voor filmmakers, lijken vaak op aliens, of is het andersom? Deze unieke expositie van Dierenpark ‘De Oliemeulen’ in Tilburg licht een tipje van de sluier en laat op miraculeuze wijze zien welke onbekende wezens onze aardbol bewonen. Onze kijk op de dierenwereld zal voor altijd veranderen.

Geopend 29 april t/m 26 mei 2013 bij dierenpark De Oliemeulen. Reitse Hoevenstraat 30 Tilburg. Meer informatie op www.oliemeulen.nl of bel: 013-4630026