Allard van Erven wint het Koning Willem II toernooi

Op zondag 20 september vond in Tilburg het Koning Willem II schermtoernooi plaats. Ook dit jaar was het weer een sterk bezet schermtoernooi, wederom het grootste internationale degentoernooi van Nederland. Er deden 56 heren en 25 dames mee. Er waren 5 nationaliteiten (Nederland, Duitsland, België, 1 Pool en 1 Australiër. Hiermee was de grote zaal van het sportcentrum van de Universiteit van Tilburg tot de laatste vierkante meter gevuld en vormden talloze schermers met flitsende degens, gebrand op de overwinning, een schitterend spektakel voor de toeschouwers. De organisatie, in handen van de Tilburgse schermvereniging Rapier, kon van een geslaagd toernooi spreken.

De strijd bij de dames werd met grote overmacht (15-6) gewonnen door Irma De Ridder. Zij doet over twee weken mee aan de wereldkampioenschappen schermen in Turkije. Haar tegenstandster, de Belgische Ans Mechelaere slaagde er niet in het tempo van De Ridder bij te houden en moest in haar de meerdere erkennen.

Bij de heren vond de finale plaats tussen Siebren Tigchelaar (die het toernooi ook in 2003 en 2007 heeft gewonnen) en Allard van Erven. Nadat Tigchelaar eerst een kleine voorsprong nam, wist Van Erven in het tweede deel van de wedstrijd zijn achterstand in een voorsprong om te buigen. In de spannende laatste minuten van de wedstrijd stond hij deze niet meer af en de strijd eindige in 15-11. De trotse Van Erven won hiermee voor de eerste keer het toernooi en nam, met zijn pasgeboren dochter in de armen, de wisseltrofee in ontvangst.

Uitslag heren (laatste 8)
1 VAN ERVEN Allard,  NED SCARAMOUCHE
2 TIGCHELAAR Siebren,  NED ARGOSS
3 TULEN  Tristan,  NED DE TROUBADOURS
3 VAN CLEEMPUT Robrecht, BEL CONFRERIE GENT
5 GANEFF  Stephane, NED ZAAL KARDOLUS
6 STEINBERGER Raphael,  GER TUS CHLODWIG ZULPICH
7 VAN DEN BERG Paul,  NED M.V.O.
8 OOSTHOF  Ryan,  NED SV DEVENTER

Uitslag dames (laatste 8)
1 DE RIDDER Irma,  NED PALLÓS
2 MECHELAERE Ans, BEL CONFRERIE GENT
3 BERENDS  Carmen,  NED A.E.W.
3 MANNESSEN Titia,  NED K.M.S.V.
5 HOOGENDOORN Amber,  NED A.E.W.
6 SCHNEIDER Lina,  GER BAYER 04LEVERKUSEN
7 KROM  Margriet, NED PALLÓS
7 TOUSSAINT Bodei,  NED COURAGE
9 DE BRUIJN Liesbeth, NED A.E.W.