Alle informatie over Carnaval in Kruikenstad 2012!

  Carnaval in Tilburg Kruikenstad!
het officiële programma
de lekkerste carnavalsmenu's
het carnavalsplein

De kwèèkers :
alle carnavalskwèèkers
stuur jouw kwèèker in
word fan van de kweekerpage

Agenda carnaval in Kruikenstad 2012

Vrijdag 17 februari

Teken- Kleur- en Plakwedstrijd i.s.m. Brabants Dagblad
Op vrijdag 17 februari bezoeken de Prins van Kruikenstad en zijn Gevolg de winnende scholen. De individuele prijswinnaars krijgen hun prijzen na afloop van de Kenderstoet op dinsdag 21 februari. Deze prijzen worden uitgereikt op de Kiosk op de Heuvel.

Kroegendweeltocht
Het ideale begin van carnaval: op verschillende podia in de binnenstad treden op vrijdagavond diverse artiesten op.
• Start eerder dan voorheen, om 20.00 uur is de officiele opening in Stadhuisstraat
• Verkiezing Meest Carnavaleske Kroeg: Sms KROEG (spatie) <kroegnummer> naar het nummer 3669 (gratis). Uitslag wordt om 01.00 uur bekend gemaakt

Zaterdag 18 februari

Opwermuurke
Vanaf 12.30 uur kan iedereen in de Stadhuisstraat opwarmen voor de officiele start van carnaval met gezellige muziek van orkesten.

Inhaol
Om 14.11 uur wordt de Prins van Kruikenstad op Kruikenstad Centraal Station onthaald.
Daarna vertrekt de Prins met zijn gevolg in een stoet van orkesten, verenigingen en carnavalesk uitgedoste Kruiken en Kruikinnen richting het Stadhuis om de stadssleutel te ontvangen van de burgemeester. Daarna, rond 16.00 uur, zal de Prins onze prachtige Kruikenzeiker weer op zijn groen-oranje sokkel op de Heuvel plaatsen.

Haandeschudde
Vanaf 16.30 kan iedereen de Prins persoonlijk veel plezier voor het komende carnaval toewensen tijdens het Haandeschudde in Popcentrum 013.

Fist@Heuvel
Dit jaar is Fist@Heuvel op de zaterdagavond! De artiesten die dit jaar het Fist@ tot een echt gezellig ‘fist’ gaan maken zijn Alex, Peter Loree en Ed Nieman. DJ Freek Garenfeld zal de avond aan elkaar draaien met de beste carnavalskrakers. De grootste kroeg van Kruikenstad gaat om 20.00 uur open op het Heuvelplein. 

 

Zondag 19 februari

D’n Opstoet
Om 13.00 uur vertrekken de vele honderden deelnemers aan het grootste evenement van Kruikenstad vanuit de St. Josephstraat. De route is ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar: St. Josephstraat, Korte Heuvel, Heuvelring, Paleisring, Schouwburgring, Oude Markt, Heuvelstraat, Radioplein, Nieuwlandsstraat, Stationsstraat en Spoorlaan.
• D’n opstoet wordt live uitgezonden op Omroep Brabant
• Stemmen op uw favoriete deelnemer kan door een gratis SMS met “optocht <nummer deelnemer> ” te sturen naar 3669.
• Nieuw dit jaar is De Schooiwaoge, met als doel geld in te zamelen dat volledig wordt geinvesteerd in het verder ontwikkelen en beter maken van de nieuwe bouwhal aan de Ledeboerstraat. De Schooiwaoge rijdt mee in d’n Opstoet.

Maandag 20 februari

Kruikenviering
Deze Carnavaleske viering bevat veel zang en vrolijkheid, maar biedt ook evenzoveel ruimte voor gebed en bezinning. Aanvang 12.45 uur in de St. Josephkerk op de Heuvel.

Kruikenbruiloft
Kruikenpaar Metje Noot en Ruudje oot van C.V. De Vattebieren en K.V. De Lijntrekkers laten zich op carnavalsmaandag in het onecht verbinden op een podium voor Cafe 't Vaticaan. Om al hun harde werk voor hun goede doel, het Ronald McDonald Huis, te belonen zou het leuk zijn wanneer u ook getuige bent van deze carnavaleske bruiloftsdag.
Aanvangstijd: 14.10 uur op de Korte Heuvel, podium 2.

Kaajbaandefist
Op carnavalsmaandag 20 februari is het weer de beurt aan de beste carnavalsorkesten van Kruikenstad en omstreken om u te vermaken met spetterende live optredens op de Korte Heuvel. Het Kaajbaandefist zal ook dit jaar weer op de vertrouwde Korte Heuvel gehouden worden. De orkesten beginnen om 15:00 uur met de sfeer te maken en zullen pas stoppen om te eten rond 18:30.

Tjeukefist
Groot feest voor de kleinsten! Tjeuke en zijn vriendjes vieren het tweede Tjeukefist in Poppodium 013 en willen alle kleine Kruiken en Kruikinnen vanaf 14.00 uur uitnodigen op dit feestelijke evenement.
• Dansen, hossen, springen en zingen op carnavalsmuziek
• Keet! komt optreden (bekend van Telekids)
• Ballonnenclowns en schminkdames
• Kinderkaraoke

Kruikenstad in Koor
Kruikenstad in Koor is het evenement voor de (mee)zingende carnavalsvierder. Dit jaar is de Heuvel overdekt, dus wordt het vast nog gezelliger! Het zingen start om 20.20 uur, dus zorg dat u erbij bent!
• Begeleiding door het “Kruikenstad in Koor Harmonieorkest” onder leiding van dirigent Jules van de Loo
• Presentatie door Jurgen Jonkers en voorzang door Rogier van Bossum
• Songteksten staan weer in een speciale editie van de Uitloper

Dinsdag 21 februari

Kenderstoet
De Kenderstoet start om 13.30 uur op het Willemsplein om uiteindelijk via de Schouwburgring en de Heuvelstraat, de Katterug, de Paleisring en het Piusplein  de finish op de Heuvel te bereiken.

Deelnemers kunnen nog inschrijven voor aanvang van de Kenderstoet. De commissie Jeugdzaken is voor aanvang tot ongeveer 12.45 aanwezig in Cafe Van Horen Zeggen in de Stadhuisstraat.
Niet na afloop, maar voorafgaand aan de Kenderstoet zal de jaarlijkse ballonnenwedstrijd plaatsvinden.

Boeliekroeliefist
DJ RON draait vanaf 15.00 uur het Piusplein warm om vervolgens het plein om te toveren tot de grootste kinderdisco van Kruikenstad. Nadat de kleintjes hun kunsten op de dansvloer hebben kunnen vertonen is het de beurt aan de oudere jeugd en iedereen die zich in deze categorie thuis voelt.
• Dit jaar gaan we voor het eerst door tot 22.00 uur!
• Op het programma staan Power Factory, Double DJ's, Marc van Alphen, Dieter Koblenz, Carnavalsgekken, Deurzakkers en een verrassingsact.

Et Sebiet
Al vanaf 22.00 uur bereidt iedereen zich dit jaar op de overdekte Heuvel voor op het emotionele afscheid van Carnaval 2012.

Carnaval in Kruikenstad begint op www.kruikenstad.nl