Alle kerstvoorstellingen bij de Schouwburg op een rijtje: dit zijn onze theatertips van december!

Theatertips

Het is alweer december. Gelukkig weten ze bij Schouwburg Concertzaal Tilburg daar wel raad mee. Ze programmeren in de decembermaand namelijk ontzettend veel leuke kerstconcerten, -shows en -voorstellingen. Benieuwd wat er allemaal op het programma staat? Je leest het in onze kersteditie van de theatertips! Lees snel verder.

7 december: The Little Match Girl Passion

De vijf klassieke artiesten van Wishful Singing pakken deze kerst extra uit. Ze voegen namelijk de betoverende klank toe van harpiste Lavinia Meijer aan hun muziek toe. Samen vertellen ze het aangrijpende verhaal van het meisje met de zwavelstokjes in The Little Match Girl Passion van David Lang.

12 december: We Lusse ze Gruun

We Lusse ze Gruun is dé Tilburgse afsluiting van het jaar. Tijdens deze voorstelling wordt er op een feestelijke en muzikale wijze teruggeblikt op 2023. Van bruine kroegen tot blauwe gebouwen en van Roze Maandag tot de Cityring. Het passeert allemaal de revue op deze avond.

16 december: Nederlandse Bachvereniging – Magnificat

Geniet van dit kerstconcert met als hoogtepunt Bachs magistrale Magnificat. Het ensemble speelt en zingt niet alleen op het podium, maar ook in andere delen van de concertzaal. Zo zorgen de muzikanten voor een onvergetelijke avond.

17 december: Kerstconcert: en toen, Scheherazade, en toen?

Het belooft sprookjesachtig te worden bij de Schouwburg. Deze concertserie valt samen in de reeks van ‘Verrassende Ontmoetingen’. Deze concertreeks biedt professionele en bijzondere podia aan ter promotie van harmonie-, fanfare- en brassbandmuziek.

21 december: Philzuid

Op 21 december krijg je vleugels met pianist Boris Giltburg en De Vuurvogel. De pianosolist raakt een akkoordje rechts en een toets links. Boris Giltburg gooit internationaal hoge ogen, zo schreef de Washington Post het volgende over hem: “Zijn spel tussen spirituele kalmte en diep inlevingsvermogen is aangrijpend.”

21 december: Zo! Gospel Choir

Op 21 december organiseert de Schouwburg  een voorstelling in Wijkcentrum Heyhoef. Het gospelkoor zorgt op een swingende en feestelijke manier een avond vol kerstmuziek. Het publiek wordt uitgenodigd om mee te zingen, te dansen en te klappen tijdens dit energieke kerstprogramma voor het hele gezin.

26 december: Top 2000 Live

Op Tweede Kerstdag is het tijd voor de Top 2000 Live! Deze avond is gevuld met de muzikale hoogtepunten uit de Top 2000 allertijden. Van rock, pop, soul tot de mooiste nummers van eigen bodem. Maak de stem en heupen los en bereid je voor op een avondje Top 2000 Live!

Meer voorstellingen

Natuurlijk staan er nog veel meer voorstellingen op het programma bij de Schouwburg. Voor het hele programma kun je op de website van de Schouwburg terecht.