Alle meerlingen verzamelen: Nationale Meerlingendag in de Beekse Bergen

Mocht je zaterdag 21 april wel erg veel twee-, drie- of zelfs vierlingen rond zien lopen, dan kan het goed zijn dat ze op weg zijn naar de Beekse Bergen. De Nederlandse Vereniging voor Ouders van Meerlingen (NVOM) organiseert namelijk de Nationale Meerlingendag in het safaripark. 

Foto: Frans Lahaye van Tilburgs bekendste tweeling Nick en Niels.

Het leven van een meerlinggezin kan erg druk zijn, zoals je wellicht wel eens hebt gezien in KRO-NCRV programma ‘Een Huis Vol’, maar bijzonder is het ook! De NVOM bestaat al 25 jaar om het leven van meerlinggezinnen nóg leuker te maken. Dit doen zij onder andere door informatie en voorlichtingen te geven, een platform te bieden voor ouders, maar ook door dagen zoals Nationale Meerlingendag te organiseren.

Nationale Meerlingendag

Een groot deel van Safaripark de Beekse Bergen zal 21 april in het thema staan van Nationale Meerlingendag. In het Afrikadorp vind je het NVOM-plein, waar vrijwilligers je alles kunnen vertellen over de vereniging. Bij het Indianendorp kunnen kinderen zich laten schminken, bij de entree worden speurtochten uitgezet en zoals ieder jaar is er een kleurplatenwedstrijd. Helemaal mooi meegenomen: NVOM-leden krijgen op deze dag 50% korting op de entreeprijs van het safaripark. Omdat het waarschijnlijk erg druk wordt met meerlingen, zijn er extra rangers aanwezig en maken de safaribus en safariboot extra ritjes.

Ben of ken jij een meerlinggezin? Zorg dan dat je aanwezig bent! Nog geen lid van de NVOM? Lid worden kan op elk moment en de korting geldt meteen. Uiteraard ben je zonder lidmaatschap ook welkom om naar de Beekse Bergen te komen. Lijkt het jou geinig om een hoop tweelingen, drielingen en vierlingen bij elkaar te zien? Schaf dan snel een entreebewijs aan voor zaterdag 21 april.