Alle Tilburgse dichters onder één dak

Tilburgse dichters hebben eindelijk een professioneel virtueel onderkomen: www.stadsdichtertilburg.nl.  Een initiatief van Tom Pijnenburg, webmaster van het cultuurportaal TilburgZ.nl. De afgelopen jaren verzamelde hij al een aantal poëten om zich heen en maakte hij samen met hen verschillende video’s. Hij vindt het nu tijd om een stap vooruit te zetten, vandaar www.stadsdichtertilburg.nl. De filmpjes op de site staan overigens gelijktijdig op de sites van Tilburg.com, Bibliotheek Midden-Brabant en het Brabants Dagblad.

Op het nieuwe web/videokanaal vind je naast tientallen oude opnamen twee nieuwe filmpjes. De eerste exercitie van de huidige stadsdichter Cees van Raak en een Drieluik van de eerste stadsdichter JACE van de Ven, speciaal gemaakt voor de theatervoorstelling “We lusse ze gruun”, van de derde stadsdichter Frank van Pamelen. Ook het veelbesproken “Eeuwig vers – het langste gedicht ter wereld” staat op de site, een project dat Frank van pamelen samen met Tilburgse scholieren schreef. Periodiek komen er nieuwe clips op de site te staan.

Cees van Raak – Eerste bericht

Op de website stadsdichtertilburg.nl kun je op allerlei wijzen door de gedichten bladeren, ze staan onder andere op dichter gesorteerd. Uiteraard is er ook veel aandacht voor de niet-stadsdichters, de gedichten zijn op de kaart gezet en via (Stads)dichter TV kun je snel door alle filmpjes bladeren. Daarnaast herbergt de site een webshop waar boeken besteld kunnen worden. Kortom, de site vormt een staalkaart van de poëzie in onze stad.

Het videokanaal is op Tilburg.com op de pagina Kunst en Cultuur plein te bekijken.