Allerlaatste TilburgSpint dit najaar wordt een bijzondere editie

Tilburgspint

De aller-, aller-, allerlaatste editie van TilburgSpint is in zicht. Op zondag 14 oktober gaat iedereen nog één keer helemaal los op de fiets! Een bijzondere editie vol verrassingen, voor een mooi goed doel en een speciale Food Fair.

#ZeroHunger met TilburgSpint

Ditmaal fietsen de deelnemers voor het tweede doel van de zeventien Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties: Zero Hunger Games. De opbrengst van het evenement wordt gedoneerd aan het World Food Programme (WFP), een grote humanitaire organisatie, strijdend tegen honger wereldwijd. Voor iedere gedoneerde €0,20 verschaft het World Food Programme één maaltijd aan een kind in hongersnood. Voor €40,- voedt het World Food Programme een kind een jaar lang.

Rondom de draaischijf buiten bij de polygonale loods van EVE strijkt een Food Fair neer. De Food Fair is gericht op gezonde voeding en streekproducten van lokale voedselproducenten. Een bijzondere gelegenheid om kennis te maken met gezonde streekproducten die Tilburg rijk is.

Historisch spinnen

Acht jaar geleden, of eigenlijk langer al, koesterden John en Ilco dezelfde droom: een groot evenement voor fanatieke spinners. Dit moest realiseerbaar worden en zodoende werden de juiste mensen gezocht. In 2009 fietsten 300 spinners in het Poppodium 013 voor de Johan Stekelenburg Stichting. In het jaar 2010, 2011 en 2012 werd drie jaar op een rij voor het Verbeeten Instituut gefietst. Met 180 spinners in Jack’s Casino en tweemaal 300 spinners in de Euroscoop en Koepelhal. De afgelopen twee jaar werd voor het Inloophuis Midden Brabant gespind, samen met 200 fietsers in Poppodium 013 en afgelopen jaar 180 fietsers in de MIDI.

Elk jaar wordt er een lokaal goed doel gekozen waar de opbrengst van het jaarlijkse spin-evenement naartoe zal gaan. De sportfanaten hebben dus niet alleen een leuke sportieve middag, maar dragen ook hun steentje bij.

Info

  • Er zijn 110 fietsen beschikbaar in de zaal, reserveer op de website van Typisch Tilburg jouw fiets
  • TilburgSpint vindt plaats van 14:00 – 18:00 uur
  • De Food Fair vindt plaats van 12:00 – 17:00 uur en is gratis voor iedereen toegankelijk