“Alles uit de kast” voor het Ronald McDonald Huis

Het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant heeft een mooie manier gevonden om geld in te zamelen. Samen met Benelux Recycling plaatsen ze textielcontainers in en rondom Tilburg. En van iedere ingezamelde kilo textiel gaat er € 0,25 naar het Ronald McDonald Huis in Tilburg. Een mooie manier om op een groene en milieuvriendelijke manier geld in te zamelen voor het goede doel, aldus Franca Adriaans, manager van Het Ronald McDonald Huis in Tilburg.

De eerste containers zijn geplaatst bij de McDonald’s Restaurants in Tilburg (Centrum, Katsbogten en Reeshof) en Udenhout. Om dit duidelijk te maken helpen zij een handje met een leuke actie. Namelijk met een sticker op een volle 30 liter vuilniszak met textiel / kleding krijg je nu een gratis Happy Meal. De stickers zijn verkrijgbaar bij de McDonald’s in Tilburg en Udenhout. Deze stickeractie loopt zolang de voorraad stickers strekt.

Manager Franca Adriaans is erg blij dat er nog steeds veel mensen zijn die het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant een warm hart toedragen:  “In dit geval helpt u met kleding en textiel die u wellicht toch al van plan was om weg te doen”.  Franca over het belang van het inzamelen: “Het Ronald McDonald Huis in Tilburg biedt ouders en familieleden van ernstig zieke kinderen een warm “thuis” in de spannende, heftige en emotionele periode tijdens de behandeling van hun kind. Het gaat meestal om slachtoffertjes van een ernstig ongeval waardoor het kind vaak in coma ligt. De verblijfsduur van de ouders in ons Huis is daarom erg lang.  Met úw hulp zorgen wij ervoor dat het gezin steeds dichtbij hun zieke kind kan verblijven en zelf een nachtzoen kan geven voor het slapengaan”.

Met dit mooie groene inzamelingsinitiatief hoopt het Ronald McDonald Huis meer bedrijven en ook scholen te enthousiasmeren om een container te laten plaatsen en zodoende textiel in te zamelen. “Op deze manier bijdragen is MVO én met gesloten beurs” aldus Franca Adriaans: “ bijdragen is nog steeds belangrijk… wij krijgen geen enkele vorm van subsidie en bestaan enkel van giften en donaties.”

Wilt u ook helpen? Kijk voor de dichtstbijzijnde containers op de adressenlijst op www.ronaldmcdonadhuismiddenwestbrabant.nl

FOTO: Alles uit de kast voor het Ronald McDonald Huis; foto Roel van Diem Fotografie Goirle