Alles voor de borrel tot diner: De Piushaven is een prachtige wijn- en traiteurzaak rijker!

gastrovino harboury

Wanneer je de winkel binnenstapt, komt er meteen een heerlijke geur van buitenlandse kazen op je af. Links in de zaak springen de honderden verschillende wijnen meteen in het oog en wanneer je naar rechts kijkt, kun je de honger waarschijnlijk niet onderdrukken. De Tilburgse Piushaven heeft sinds november haar eigen wijn- en traiteurzaak: Gastrovino-Harboury. Tijd om een kijkje te nemen en in gesprek te gaan met de 44-jarige mede-eigenaar Bart van Doorn. “Alles wat je nodig hebt voor een goed weekend, kun je hier kopen!”

De bevlogen Tilburgse ondernemer staat samen met Hein Schlahmilch & Marly Hendrickx van Restaurant Harboury aan het roer van de zaak. Het restaurant aan de Piushaven transformeerde tijdens de horecasluitingen tot delicatessen- en traiteurzaak. “Dat bleek écht een schot in de roos. Toen de horeca de deuren weer mocht openen en restaurant Harboury weer gasten mocht ontvangen, vonden ze het zonde om niks meer met delicatessen en traiteurgerechten te doen.”

En dus gingen Hein & Marly – die zelf erg druk zijn met het restaurant – op zoek naar iemand om de nieuwe winkel mee te openen. Dat werd Bart. “Hein en ik kennen elkaar al twintig jaar, zijn beste vrienden en hebben altijd geroepen dat we eens samen iets moesten doen. Ik ben vinoloog & likeurist en Hein is een fantastische kok. En dus was dit het moment om samen een zaak te openen.” Vervolgens ging het drietal op zoek naar een locatie voor Gastrovino-Harboury. “We wilden wel per se aan de Piushaven openen. Dit gebied is dynamisch en mist nog een concept zoals dat van ons. We wilden echt iets toevoegen aan de omgeving van de Piushaven en de aansluiting met het restaurant houden. Dat is denk ik goed gelukt!”

gastrovino harboury

‘Meer dan een delicatessenzaak’

Gastrovino-Harboury is sinds november 2021 geopend in het pand waar voorheen de Havenmeester zat. De reacties zijn lovend. “De eerste maanden zijn echt fantastisch gegaan. Steeds meer mensen weten ons te vinden en we hebben al diverse vaste klanten die regelmatig terugkomen. Nu is het tijd om heel Tilburg kennis te laten maken met ons concept.”

Wat Gastrovino-Harboury onderscheidt van andere delicatessenzaken in de stad? “Wij zijn veel meer dan een delicatessenzaak. We hebben expertise op het gebied van eten en drinken. Je kunt op één plek terecht voor alles van de borrel tot het diner. Je hoeft dus niet eerst naar een wijnwinkel, daarna naar de visboer, nog even naar de kaaszaak en ook nog wat noten kopen. Je vindt het bij ons allemaal op één plek.”

De zaak verkoopt ruim 200 wijnen, tientallen champagnes, meer dan dertig buitenlandse kazen, twintig verschillende vleeswaren, kaviaar, oesters en veel meer. Ook kun je er terecht voor de traiteurgerechten die chef-kok Hein iedere dag vers maakt. “Dat zijn veelal gerechten die ook bij Restaurant Harboury op het menu staan, maar ook specials. Onze visie is dat je wellicht niet iedere dag uiteten gaat, maar wel iedere dag lekker wilt eten. Ik zorg dan voor de bijpassende wijn en dan kun je alsnog iedere dag genieten van lekker eten en drinken. Je kunt dus de gerechten van een luxe restaurant thuis bereiden en we hebben ook nog eens een hoop kwalitatieve luxeproducten om je avond helemaal af te maken.”

Wat voor verschillende traiteurgerechten ze allemaal verkopen bij Gastrovino-Harboury? “Dat is eigenlijk heel wisselend. Van schelpen met een fantastische visragout erin tot zelf gerookte zalm tot een rilette van poldergans. Er valt hier dagelijks iets nieuws te ontdekken, maar alle signature-gerechten van Hein zullen de revue passeren.”

‘Het weekend begint bij ons’

De eerste maanden zijn fantastisch gegaan. Maar aan ambities geen gebrek. “We willen ook aan de slag met een webshop. Daarnaast is het in het voorjaar weer mogelijk om gevulde picknickmanden bij ons te bestellen zodat je lekker rondom de Piushaven of Moerenburg kunt gaan picknicken. En we gaan diverse proeverijen organiseren.”

Het algemene doel is om heel de regio Tilburg kennis te laten maken met Gastrovino-Harboury. “Onze slogan wordt niet voor niets: ‘Het weekend begint bij ons’. Als mensen straks op donderdag denken: ‘wat zullen we dit weekend eens gaan eten en drinken, of hoe gaan we familie en vrienden in de watten leggen?’ Dan moeten ze automatisch aan ons gaan denken.”

‘Wij verkopen producten met een verhaal’

Mensen verrassen: dat is ook een missie van Gastrovino-Harboury. “Wij willen producten met een verhaal verkopen. Je komt bij ons niet zomaar een kaasje halen, maar koopt producten die je nergens anders kunt kopen. Producten waar mensen al hun ziel en zaligheid in hebben gestopt.”

Bart geeft wat voorbeelden. “Momenteel hebben we bijvoorbeeld een heerlijke gorgonzola met prosecco. Of de Twentse bunkerkaas. Al onze producten kiezen we zorgvuldig uit en hebben allen een bijzonder verhaal. Dat vertellen we de klanten met alle liefde en plezier.”

Naast de traiteurgerechten is de borrelplank van Gastrovino-Harboury dan ook enorm populair. “Je kunt bij ons borrelplanken laten samenstellen voor €16,50 per persoon. Deze borrelplank is rijkelijk gevuld met mooie luxe producten. De planken worden zorgvuldig gemaakt en bestaat altijd uit vis, vlees en diverse kazen. Zo vind je er regelmatig oesters, ham, scampi’s en verschillende buitenlandse kaassoorten op terug.”

gastrovino harboury

Meer informatie

Op zoek naar de lekkerste producten voor op de borrelplank, heerlijke traiteurgerechten of een leuk cadeautje? Gastrovino-Harboury is iedere week van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 – 19:00 uur geopend. Bekijk de website voor meer informatie. Volg ze ook vooral op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van actuele acties en updates.

Extra leuk: wij mogen van Gastrovino-Harboury een borrelplank voor twee personen weggeven. Wil je hier kans op maken? Vul dan de prijsvraag op onze website in!