Alles wat je moet weten over carnaval in Kruikenstad 2022

alles over carnaval in kruikenstad 2022

Alaaaaaaaf! We mogen weer! Nadat we carnaval een jaar moesten overslaan en ook nauwelijks konden genieten van andere evenementen, kunnen we nu EIN-DE-LIJK weer los. Tilburg transformeert van vrijdag 25 februari tot en met dinsdag 1 maart 2022 tot Kruikenstad en het belooft wederom een groen-oranje volksfeest te worden. Benieuwd wat er allemaal te doen is in Tilburg? We zetten het voor je op een rijtje. Lees snel verder. 

Geen officiële evenementen vanuit de carnavalsstichting

Normaal gesproken organiseert Carnavalsstichting Tilburg tijdens carnaval diverse evenementen. Denk aan D’n Inhaol, D’n Opstoet, Kruikenstad in Koor, Et Sebiet en veel meer. Deze evenementen gaan tijdens deze editie van carnaval in Kruikenstad niet door. De carnavalsstichting heeft helaas te weinig tijd gehad om de evenementen goed voor te bereiden. Ook was de oproep vanuit de overheid om zo min mogelijk grote evenementen te organiseren tijdens carnaval omdat corona nog steeds onder ons is. Wel heeft de carnavalsstichting aangekondigd dat D’n Opstoet – de jaarlijkse carnavalsoptocht – wordt verplaatst naar zondag 27 maart. De carnavalsstichting hoopt volgend jaar weer evenementen te kunnen organiseren en wenst ondanks het niet doorgaan van deze evenementen alle Kruiken en Kruikinnen een prachtige carnaval.

Buitenfeestjes en kroegprogramma’s

Uiteraard gaat het in de Tilburgse horeca wel los tijdens carnaval. Er staan verschillende buitenfeestjes op het programma en ook in de kroegen zelf wordt het gezellig. Zo kun je in Kruikenstad op de verschillende horecapleinen genieten van carnavalsbands, -orkesten, -artiesten en -dj’s. Wil jij weten wat er per dag te doen is? Wij hebben dagprogramma’s voor je samengesteld die we constant aanvullen als kroegen nieuwe evenementen aankondigen.

Voor de volledige carnavals-agenda check deze link. 

Kruikenmunt

Ook dit jaar kun je tijdens carnaval betalen met de Kruikenmunt. Je kunt dit betaalmiddel op verschillende plekken in de stad kopen om er vervolgens bij bijna alle kroegen mee te betalen. Wel zo handig. Goed om te weten: bij de buitenloketten waar de Kruikenmunt te verkrijgen is, kun je dit jaar niet met contant geld betalen en geldt dus PIN only. Check hier waar je de Kruikenmunt allemaal kunt inleveren en wat een Kruikenmunt kost.

Het motto

Zoals ieder jaar, heeft carnaval ook dit jaar een motto. Het motto ‘Ik zie oe wir war?!’ is bedacht door Remco Smulders. “Wat hebben we carnaval het afgelopen jaar gemist. De wereld stond op z’n kop. Het was een wirwar. Maar volgend carnavalsjaar ben ik er weer bij. Zie ik jou dan ook weer?!” luidt de uitleg van Remco.

Kwèèkers

Ook dit jaar brengen we tijdens carnaval Kwèèkers uit. Dit zijn gekleurde kaartjes met daarop Tilburgse spreuken. Benieuwd welke Kwèèkers we dit jaar uitbrengen en hoe je ze kunt bemachtigen? Check dan dit artikel.

Goede bodem leggen

Bij een goede dag carnavallen, hoort natuurlijk een goede bodem. Diverse horecazaken hebben dan ook carnavalsmenu’s. Benieuwd welke? Check onze actie-pagina. Ook lanceert de kiosk van het Spoorpark Loaded Kruikenfriet. Dit is friet met Schrobbelèrstoof, groen-oranje mayonaise en veel meer. Check dit item voor meer informatie. Nog een tip: de Gourmet Market bij centraal station is ook open tijdens carnaval. Met meerdere keukens is hier voor ieder wat wils te bestellen.

Op de foto

Tijdens carnaval gaan onze fotografen dagelijks de stad in om het groen-oranje feest vast te leggen. De kans is dan ook groot dat jij onze fotografen tegenkomt. Ben jij op de foto gezet? Dan kun jij de foto een dag later hier terugvinden. 

Coronaregels tijdens carnaval

Ben jij benieuwd welke coronaregels tijdens carnaval van kracht zijn? We zetten het voor je op een rijtje.

  • Horeca mag de normale openingstijden hanteren.
  • Je hoeft geen coronatoegangsbewijs te laten zien als je naar het café gaat. Tenzij je naar een kroeg gaat waar meer dan 500 mensen zijn en geen vaste zitplaats van toepassing is. Dan dien je via Testen voor Toegang een sneltest te doen en een negatieve coronatest te overleggen via je CoronaCheck-app.

Meer informatie

Oftewel: het belooft een prachtig carnavalsfeest te worden. Geniet er allemaal van! Volg ons ook vooral op Facebook en Instagram als je niks wilt missen in Tilburg.