Alles wat je moet weten over Carnaval in Kruikenstad 2024!

Van 9 t/m 13 februari is het weer zover: Carnaval in Kruikenstad! Tilburg transformeert in Kruikenstad en de stadskleuren worden groen-oranje. In de hele stad is vijf dagen lang van alles te doen. Alles wat je moet weten over carnaval in Kruikenstad 2024, lees je in dit artikel. Zo weet je zeker dat je helemaal niets hoeft te missen!

Programma Carnaval in Kruikenstad

Iedere dag is er van alles te doen in de stad. Zo zijn er officiële evenementen die worden georganiseerd door de carnavalsstichting, zijn er buitenevenementen en feestjes bij diverse kroegen. Wij hebben per dag een mooi programma samengesteld zodat je helemaal op de hoogte bent waar het per dag te doen is. Klik daarvoor op onderstaande linkjes.

Carnavalsmotto 2024

Ieder jaar heeft Carnaval in Kruikenstad een ander motto. Dit jaar is het motto ‘Maawe meude mèèrege’. Het motto is bedacht door Roel de Jong die meedeed aan de Mottowedstrijd. Het motto voor volgend jaar wordt tijdens Et Sebiet op de Heuvel bekendgemaakt.

Kwèèkers

Tilburgse Kwèèkers; wie kent ze niet? Het zijn de gekleurde kaartjes met Tilburgse spreuken die tijdens carnaval traditioneel een glimlach op je gezicht toveren. Ook dit jaar zijn er vijftien nieuwe Kwèèkers uitgebracht. Benieuwd welke dit zijn en hoe je ze kunt bemachtigen?

Praktische informatie statiegeldbekers

Ook dit jaar werken ze bij de Kruikenkroegen met statiegeldbekers. Zo houden we samen Kruikenstad schoon en dragen we een steentje bij aan het milieu. Hoe dat werkt? Check het hieronder.

Kruikenmunt

Het betaalmiddel tijdens carnaval is natuurlijk de Kruikenmunt. Benieuwd waar je die scoort, waar je dit jaar hokken vindt om ze te kopen, wat de openingstijden van deze hokken zijn, waar je de Kruikenmunt kunt inleveren en meer praktische informatie?

Carnavalsoutfit scoren

Ben jij nog op zoek naar een leuke carnavalsoutfit? In Tilburg zijn verschillende carnavalswinkels gevestigd waar je de leukste pakken en officiële Kruikenspullekes kunt kopen. Benieuwd naar de verschillende carnavalswinkels in Tilburg?

Wil jij een kiel dragen en emblemen scoren? Zorg dan dat je rekening houdt met dit stappenplan!

In de stemming komen

Wil jij alvast helemaal in de stemming komen? Verschillende carnavalsartiesten en verenigingen zijn weer de studio ingedoken om de leukste carnavalskrakers te maken en uit te brengen. Jij wil die natuurlijk tijdens carnaval wel mee kunnen blèère, daarom hebben we een handig artikel met de leukste carnavalskrakers van Kruikenstad.

Carnaval in Kruikenstad voor dummies

Ben jij niet bekend met de gebruiken van carnaval in Kruikenstad? Om helemaal in te burgeren hebben we de do’s en don’ts voor je op een rijtje gezet.

Bojem leggen

Altijd belangrijk als je gaat carnavallen: een goede bodem! Gelukkig zijn er in Tilburg genoeg plekken waar je voor, tijdens en na het carnavallen heen kunt om iets lekkers te eten.

Meer informatie

Wil jij meer leuke uittips tijdens carnaval? Check dan vooral onze uit-agenda.

Tijdens carnaval helemaal op de hoogte blijven van de sfeer in Kruikenstad? Zorg dat je ons volgt op Instagram.