Alles wat je moet weten over carnaval in Tilburg

carnaval in tilburg

‘Goed ingezipt is half geschoore’, dat is het motto van carnaval in Tilburg dit jaar. Oftewel: een goed begin is het halve werk. Voor een goed begin is natuurlijk een goede voorbereiding nodig. Jezelf voorbereiden op carnaval, doe je door dit artikel te lezen. Want in dit artikel lees je alles, maar dan ook echt alles, over carnaval in Tilburg. 

[wpbrzone id=19]

Let op: doordat er regelmatig nieuwe feestjes bijkomen, wordt dit artikel met enige regelmaat ge-update. Blijf dit artikel in de gaten houden voor de leukste evenementen, activiteiten, feestjes, acties en nog veel meer tijdens carnaval in Tilburg!

Officiële evenementen

Benieuwd welke evenementen Prins Robèrt d’n Irste en zijn gevolg bezoeken? Check hieronder het officiële carnavalsprogramma:

Carnaval Tilburg

Tilburg.com carnavalsdagen

Als je aan carnaval denkt, denk je natuurlijk aan kwèèkers! Op Facebook hebben we verschillende evenementen aangemaakt per carnavalsdag waarin we leuke content en handige informatie delen. Wil jij dus een update krijgen wanneer er nieuwe feestjes bekend gemaakt worden? Zet jezelf dan even op aanwezig.

Ander fèn fisjes

Wat voor feestjes er gegeven worden naast het officiële programma? Dat check je hier:

carnaval tilburg

Carnavalsfestivals

In de regio worden tijdens carnaval ware carnavalsfestivals georganiseerd. Dit zijn een aantal toppers:

  • Dinsdag 28 februari: Dolle Dinsdag in Hilvarenbeek

Kroegprogramma’s

Vier jij carnaval in de kroeg? Check hieronder de kroegprogramma’s van verschillende horecagelegenheden tijdens carnaval:

Over de kroeg gesproken. Er zijn natuurlijk ook mensen aan het werk tijdens carnaval. Wij maakten daar artikelen over:

In de stemming komen

Voor degene die nog niet helemaal bekend zijn met het carnavalsfeest, hebben we 11 redenen verzameld waarom carnaval het gaafste feest van het jaar is. Ook leuk om te lezen als je wel carnaval viert als geheugen opfrisser. Want hoe gaat carnaval er in Tilburg eigenlijk aan toe? Lees dit artikel met gedragsregels tijdens carnaval.

Ga je op vrouwen/mannenjacht? Check:

carnaval tilburg

De leukste carnavalskrakers van 2017

Bij een goede carnaval horen natuurlijk carnavalskrakers. De Tilburg.com carnavalskraker van het jaar verkiezing werd dit jaar gewonnen door Veul Gère met het nummer ‘Liever schuin derin as recht der neffe’. De leukste carnavalskrakers van 2017 kun je beluisteren en bekijken in dit artikel.

Outfit scoren

Ben jij op zoek naar een toffe carnavalsoutfit? Wij helpen je een handje. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je originele carnavalskleding draagt. Lees vooral onderstaande artikelen:

Eten en drinken

Tijdens carnaval betaal je natuurlijk met de munteenheid tijdens dit volksfeest: de Kruikenmunt. De Kruikenmunt kost dit jaar €2,50 en is in te leveren bij deelnemende Kruikenkroegen. Je kunt de munten aanschaffen bij de buitenloketten op het Piusplein, de Paleisring, Heuvel, Korte Heuvel en de Stadhuisstraat. Natuurlijk zijn de munten ook in de Kruikenkroegen te koop. Je kunt de munten dit jaar inleveren van zaterdag 18 februari t/m zaterdag 18 maart 2017.

Wil je lekker dineren tijdens carnaval?

Praktische informatie

Check hieronder een aantal handige artikelen:

Kwèèkers

Ook dit jaar brengen we weer Tilburgse Kwèèkers uit. Je weet wel, die gekleurde kaartjes met leuke Tilburgse openingszinnen. Tijdens carnaval kun je ze in verschillende kroegen in het centrum vinden. Wil jij ook een aantal Kwèèkers ophalen? Dat kan van maandag 20 februari t/m donderdag 23 februari. Je kunt de Kwèèkers tussen 10:00 – 16:00 uur ophalen bij ons op kantoor aan de IJzerstraat 23a. De Kwèèkers zijn gratis en per persoon kun je een stapeltje afhalen.

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties, gekste foto’s en lekkerste menu’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg