Alles wat je moet weten over de budget Kermis op ’t Laar

Even was er nog onduidelijkheid of door de bouw van de Jumbo XXL, de nieuw opgezette kermis Stappegoor een vervolg zou krijgen. Maar door de volhardendheid van initiatiefnemer Robert Martens is in samenwerking met de Gemeente besloten de kermis in ieder geval voor dit jaar, te verhuizen naar evenemententerrein het Laar.

Dus, zin in een waanzinnig dagje uit met het hele gezin of samen met vrienden? Sfeervol, betaalbaar en gezellig? De Buget kermis Tilburg staat garant voor veel betaalbaar plezier. Met wel 35 attracties hebben de bezoekers dan ook echt wat te kiezen. De kermis start op woensdag 9 mei tot en eindigt woensdag 16 mei.

Budget

Een betaalbare kermis voor iedereen dat is altijd het uitgangspunt geweest van deze kermis. Voor de grote attracties betaald men maximaal 2,50 euro en voor de kinderattracties 1,80 euro. Ook de spelletjes en kermislekkernijen werken met aangepaste prijzen.

Nieuwe attracties

Naast de Deca Dance van de mede kermisorganisator Frank Vale zijn er meer nieuwe attracties te vinden. Snelle rondjes in de ‘Power Wave Polyp’ of wil je duizelen in de draaiende discotheek ‘Gravitron’? Verdwalen kan ook, in het splinternieuwe ‘Escape doolhof’. Voor de durfal die graag over de kop gaat is er dit jaar weer de ‘Hang Over’. Voor iedereen is er wel een attractie te vinden op deze kermis.

Kermis voor iedereen

Door de medewerking van de aanwezige kermisexploitanten maar vooral door conciërge Robert Martens en een inzameling van ‘zijn’ kinderen van het Willem 2 college is het mogelijk gemaakt er op dinsdag bijna 500 kinderen van Stichting het Vergeten Kind kermis kunnen vieren en daarmee wordt hun een onvergetelijke dag aangeboden. Ook voor mensen bij de voedselbank zijn er speciale kermiskortingkaarten verkrijgbaar, want deze kermis is er voor iedereen. Omdat de kermis nu op het Laar is gaan we ook 200 gratis oliebollen uitdelen aan het naastgelegen bejaardentehuis, aldus de organisators. Ook voor hun is het dan een beetje kermis. Er wordt ook nog onderhandeld met de Meedoenregeling, dus betaalbare initiatieven genoeg.

Prikkelarme middag

Op maandag tussen 15.00 en 18.00 uur geen knipperende lampjes, harde muziek of snelle bewegingen. Dit kunnen voor sommige mensen prikkels en obstakels zijn die het voor hun onmogelijk maken naar een kermis te komen. Net als vorig jaar weer een prikkelarme middag die het mogelijk maakt dat mensen met autisme, epilepsie, ADHD, een lichtverstandelijke beperking of hoog gevoeligheid toch van de kermis kunnen genieten.

Programma

Evenals vorig jaar is er ook weer een randprogramma rondom de kermis. Voor de kinderen komen de kinderhelden Buurman en Buurman naar de kermis en kun je met ze klussen en op de foto. Komt natuurlijk weer de KB de kermisbeer kermiseuro’s uitdelen en zullen ook de Minions een kijkje komen nemen op deze Budget kermis.

Rommelmarkt

Op moederdag zondag 13 mei is er naast de kermis een groots opgezette rommelmarkt. Een leuke combinatie voor een leuk dagje uit en natuurlijk ligt er voor alle mama’s die naar de kermis komen een leuke traktatie klaar !

Parkeren

Er kan geparkeerd worden naast de kermis op het Laar en mocht dat vol zijn is er op het Laarveld Oost nog parkeerruimte. Op zondag 13 mei tijdens de rommelmarkt zijn er in de nabijheid nog alternatieve parkeerlocaties gevonden. Let dus goed op de borden en de verkeersregelaars. Het parkeren is budget, GRATIS dus !