Carnaval in Kruikenstad: alles wat je moet weten over de Elfde van de Elfde

Elfde van de Elfde

Nog even en we gaan los! De stinkende kiel die al sinds februari in een hoekje hangt, komt weer tevoorschijn en de Stadhuisstraat kleurt groen-oranje. De Elfde van de Elfde is het startsein voor het nieuwe carnavalsseizoen. En dat wordt er niet zomaar eentje: het hele seizoen staat namelijk in het teken van 5×11 (vèèfkirelluf) jaar carnaval in Kruikenstad. Een goede reden om op 11 november spetterend af te trappen! Lees hier meer over het officiële programma en leuke feestjes in de binnenstad. 

Programma Stadhuisstraat

Na het daverende succes van vorig jaar is ook dit jaar gekozen voor de Stadhuisstraat als groen-oranje festivallocatie. Wat wel nieuw is: een podium dat in de vorm van een loopbrug over de straat heen is gebouwd. Bijzonder! Anyways, al vanaf 11:11 uur begint de viering en dit gaat door tot laat in de avond.

  • 11:11 tot 14:11 uur: kruikenmarkt rondom de Heikese kerk met marktkraampjes, blaaskapellen en een speciaal kinderprogramma.
  • 17:11 uur: bekendmaking Prins van Kruikenstad.
  • Spetterende optredens van Helemaal Hollands, Trio Roept U Maar (RUM) en DJ Bompa & de Mens.

Stadsembleem

Het stadsembleem, waar het jaarlijkse carnavalsmotto van Kruikenstad op staat, is het toegangsbewijs voor Elf-Elf. Deze zijn tot en met 10 november voor €3,50 te koop bij Klein Café Van Horen Zeggen (Stadhuisstraat) of Café Stoffel (Korte Heuvel). Op de dag zelf zijn er stadsemblemen te koop aan de kassa en dan geldt: op = op.

Documentaire

Kruikenstad 55 jaar staat in het teken van verbinding, verbreding en verdieping. Zo kan een breder publiek zicht krijgen op hoe we in Kruikenstad carnaval vieren. Om die gedachte kracht bij te zetten, hebben documentairemaker Joost van der Werf en zijn team een documentaire gemaakt over de openbare en minder openbare carnavalsmomenten. De aanwezige Kruiken en Kruikinnen krijgen zondag een voorproefje op de documentaire in de vorm van een trailer die op schermen te zien zal zijn.

Overige programma

Naast het officiële programma zijn er ook nog genoeg andere feestjes in Tilburg waar je op 11 november terecht kunt. Check hieronder het overzicht:

10 november

  • De Lollipop | 23:00 – 04:00 uur | Het Elf-Elf Bal: DJ Dennis draait de lekkerste hitjes en leukste carnavalsplaten.

11 november

Emblemen

Extra leuk carnavalsnieuws: wij hebben vijf gloednieuwe emblemen voor op je carnavalspèkske! Dit keer drie klassieke kwèèkers en twee unieke uitgaven in samenwerking met Discodip en Willem II. Wil je er op tijd bij zijn dit jaar? Dan kun je ze nu alvast pre-orderen en heb je ze al voor 1 december 2018 in huis. Bekijk hier de emblemen of ga direct naar onze webshop!

Foto’s

Benieuwd hoe de Elfde van de Elfde er in 2017 uitzag? Of wil je alvast in de stemming komen? Bekijk dan hier alvast een aantal leuke foto’s.