Alles wat je moet weten over de ijsbaan op de Heuvel

ijsbaan

Voor het eerst strijkt er dit jaar een heuse schaatsbaan neer in de Tilburgse binnenstad. En dat roept natuurlijk vragen op: hoe laat is het open? Wanneer kan ik discoschaatsen? Hoeveel kost me dat? En wat is er nog meer te doen? Wij geven antwoord!

Wanneer gaat de schaatsbaan open?

Op zaterdag 7 december kun je voor het eerst een rondje schaatsen op de ijsbaan. De ijsbaan is in bedrijf tot en met zondag 5 januari 2020.

Wat zijn de openingstijden?

De schaatsbaan is zeven dagen per week geopend van 10.00 tot 22.00 uur, onder voorbehoud van sommige feestdagen. Voor het Winterparadijs café gelden andere sluitingstijden. Check daarvoor de website.

Wat kost het?

De entree voor de schaatsbaan op het Tilburgse Winterparadijs kost €5,-. Hiervoor mag je zolang schaatsen als je wilt. Schaatsen huren kan ook voor €4,-. Schaatshulpjes en glij-ijzers voor kinderen zijn ook te huur.

Wat is het programma?

Tijdens Winter in Tilburg heeft het Tilburgs Winterparadijs een vol activiteitenprogramma. Dit is het vaste programma:

  • Woensdag: kindermiddag met kinderhelden zoals Mickey en Minnie Mouse, Donald en Katrien Duck en Olaf, inclusief fotomoment;
  • Vrijdag: discoschaatsen op de hits van een Tilburgse DJ;
  • Zaterdag: feest met een DJ en/of Nederlandstalige bekende/nieuwe artiesten;
  • Zondag: familiedag met relax- en feel good muziek.

Eenmalige activiteiten:

  • Vrijdag 13 december: darttoernooi voor het goede doel Alpe d’Huzes;
  • Zondagmiddag 15 december: schaatsen met Djambo, bekend van de Beekse Bergen;

Verder zijn er salsa-avonden en is er een talentenjacht ‘The Voice of Holland’.

Hoe ziet de ijsbaan eruit?

De ijsbaan is maar liefst 500 m² en is volledig overkapt met doorzichtig zeil. Zo kun je de mooi verlichte St. Jozefkerk nog mooi bekijken. Verder is het dak verlicht door duizenden lampjes waardoor het één groot winterwonderland wordt. Rondom staan tafels met kachels en klinkt er dus muziek.

Wat is er te doen rondom de ijsbaan?

De ijsbaan is dus onderdeel van het Tilburgs Winterparadijs. Op het winterse plein staan kersthuisjes met in het midden een heuse vuurtent. Hier kun je gezellig rondom het vuur zitten en marshmallows roosteren. In het Winterparadijs café kun je uitrusten na het schaatsen en kom je in winterse sferen. Hier zijn regelmatig artiesten en kun je dus ook lekker borrelen.

Wat is nog meer handig om te weten?

De organisatie van de schaatsbaan, het Tilburgs Winterparadijs, heeft alle scholen uitgenodigd om te komen schaatsen. Door financiële ondersteuning van K.N.S.B. IJstijd zijn de kosten voor scholieren gehalveerd. Dit geldt overigens ook voor middelbare scholen die onder begeleiding van hun eigen gymdocent willen schaatsen.

Wat is er nog meer nieuw?

Naast de schaatsbaan brengt de organisatie ook een enorme wensboom en een nostalgische draaimolen naar het Pieter Vreedeplein. Voor de wensboom zijn grote plastic kerstballen te koop van €3,- en €5,-. Hierin kun je een wens doen, maar ook een gedicht, foto, bidprentje of wat je dan ook wilt delen. De intentie is om minimaal een wens uit te laten komen. De opbrengst wordt verder gedoneerd aan het Ronald McDonald Huis.

Check ook eens dit artikel voor meer info.